worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Wish, Avrupa’da takas hizmeti başlatıyor

wish

Wish, Avrupalı ​​müşterilere kullanılmış teknolojik cihazları para karşılığında takas etme fırsatı sunacak.

Wish’in sahibi ContectLogic, yenilenmiş ürün sağlayıcısı Remarketed ile ortaklığa girdi. Program önümüzdeki ay Hollanda’da başlayacak ve ardından diğer Avrupa ülkelerine de yayılacak.

“Wish Takas” programı, tüketicilerin kullanılmış akıllı telefonlarını, tabletlerini, dizüstü bilgisayarlarını, akıllı saatlerini ve diğer eski teknoloji cihazlarını “hiçbir koşul olmadan” nakit karşılığında değiştirmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, tüketicilerin parayı Wish’in online pazarında harcaması gerekmiyor.

Hollanda’nın Groningen şehrinde bulunan Remarketed, sunulan cihazın yaşı ve durumuna göre anında tahmini bir değerleme sağlayacak. Müşteriler, kullanılmış ürünlerini (ön ödemeli kargo etiketleri sayesinde) ücretsiz olarak gönderebiliyor ve doğrulama sonrasında ödeme alabiliyor. Wish, seçilen ürünleri yenileyecek ve platformunda yeniden satacak.

“Wish Takas, e-atığı önemli ölçüde azaltıyor”

Wish İş Geliştirme Direktörü Alan Small, geri satın alma programının faydalarını anlatarak, “Nakit parayı müşterilerimize geri vermenin yanı sıra, bir ürünün ömrünü uzatarak e-atıkları önemli ölçüde azaltıyor.” dedi. Small, bu girişimin aynı zamanda Wish’in yenilenmiş ürünlerini genişletmesiyle de uyumlu olduğunu belirterek, “Takas hizmetimizin lansmanı yakın zamanda genişletilen yenilenmiş elektronik ürün yelpazemizi tamamlıyor ve bu da müşterilerin fiyatın çok altında bir fiyata yeni teknolojilerden faydalanmasına olanak tanıyor.” ifadelerini kullandı.

Recommerce’te patlama yaşıyor

İkinci el veya yeniden ticaret (recommerce) pazarı hızla büyüyor. Bu sebeple birçok platform bu pazara yatırım yapıyor. Avrupalı ​​müşterilerden gelen talep, Amazon’da ikinci el alışverişi şimdiden milyar avroluk bir pazara taşıdı.

Wish, 2010 yılında kurulan San Francisco’da kuruldu. Online pazarda listelenen ürünlerin çoğu Çinli üreticilerden ve satıcılardan geliyor. Wish, Fransa’da 2021’in sonundan itibaren boykot edildi; ancak yaklaşık 1 yıl önce yeniden listeye alındı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye