worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

SHEIN, AB’de online içerik kurallarına tabi oluyor

shein

Singapur merkezli hızlı giyim markası SHEIN, Avrupa Birliği’nin (AB) Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamına alınıyor. Bu kapsamda Meta, Alphabet, Google, X ve TikTok gibi eşik bekçisi (gatekeeper) şirketler yer alıyor. Şirket, Avrupa’da aylık 108 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

SHEIN, çok sayıda kullanıcıya ulaştığını bildirmesi ve Meta Platformları içeren bir şirketler grubuna katılmasının ardından AB’nin online içerik kurallarıyla karşı karşıya kalacak.

SHEIN, AB’de 108 milyon kullanıcıya ulaştı

Geçen yıl ağustos ayında AB pazarına adım atan şirket, web sitesinde, “1 Ağustos 2023’ten 31 Ocak 2024’e kadar SHEIN’in AB üye ülkelerinde ortalama 108 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu hesapladık” açıklaması yapmıştı. Avrupa Komisyonu, şirketin kullanıcı sayısının farkında olduğunu belirtti. Komisyonda bir sözcü, “Gelecekte olası bir atamayı göz önünde bulundurarak platformla temas halindeyiz. Prosedür devam ediyor ancak bir zaman çizelgesi belirlenemiyor.” dedi.

AB’nin Dijital Hizmetler Yasası nedir?

Dijital Hizmetler Yasası (DMA) olarak bilinen AB’nin yeni kuralları, 45 milyondan fazla kullanıcısı olan şirketleri çok büyük online platformlar (VLOP’lar) olarak sınıflandırıyor. Şirketlerin, platformlarındaki sahte ürünlerle olduğu kadar yasa dışı ve zararlı içeriklerle mücadele etmek için çeşitli prosedürleri yerine getirmesi gerektiriyor.

DSA, 17 Şubat’tan bu yana tüm online platformlar için geçerli oldu. DSA’ya tabi şirketlerden yasa dışı içerik ve online satılan mallara karşı aldıkları önlemler hakkında bilgi isteniyor. AB, halihazırda sosyal medya şirketi X ve ByteDance’in TikTok’unu da araştırıyor. İhlaller, bir şirketin küresel cirosunun yüzde 6’sına kadar para cezasıyla sonuçlanabiliyor.

Shein ve Temu, hava kargo endüstrisini altüst etti

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye