worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticaret alışverişleri iftar ve sahur arasında artıyor

e-ticaret

Ramazan ayı e-ticaret alışverişlerini arttırıyor. Online alışverişlerde özellikle akşam saat 22:00 ila sahur saatleri arasında artış gözleniyor.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, Ramazan ayının e-ticaret alışverişlerine etkisini değerlendirdi. Ramazan ayı ile birlikte tüketicilerin alışveriş talebinin, iftar ve sahur saatleri arasında yoğunlaşmaya başladığını söyleyen Çevikoğlu, tüketici ilgisinin, ağırlıklı olarak Ramazan’la özdeşleşen ürünlerde ve temel gıda ürünlerinde olduğuna işaret etti.

“Bu ay e-ticarette 150 milyar liralık bir alışveriş bekliyoruz”

Çevikoğlu, şunları kaydetti: “Söz konusu ürünlerde yaklaşık yüzde 50 artış görülüyor. Online alışverişlerde akşam saat 22.00 ila sahur saatlerine kadar artan bir trafik görüyoruz. Vatandaşlarımız e-ticaret yoluyla gıda ürünleri almaya artık alıştı. Bu ay e-ticarette, 150 milyar liralık bir alışveriş bekliyoruz. Hurma, güllaç, bakliyat, un, yağ, şeker, kuruyemiş gibi gıda ürünleri en fazla ilgi gören ürünlerin başında geliyor. Bu ay gıda ürünlerine yönelik hareketlilik yaşanırken, diğer ürün gruplarının satışında da artış oluyor. Vatandaşlar iftarı veya sahuru beklerken alışveriş yapabiliyor.”

Çevikoğlu, “Türkiye’ye özgü ürünler dünyanın dört bir yanından sipariş ediliyor. Ramazan’ın gelişi alışverişleri bir nebze daha hareketlendiriyor. Yurt dışındaki algı şu; Türk ürünü eşittir kaliteli ürün… Bu dönemde yine geçen senelerle benzer şekilde Türk kahvesinden semaverine, leblebisinden bademine, kayısısından seccadesine alışveriş taleplerinin olduğunu tespit ettik. Bu talebin ay içerisinde artarak devam etmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye