worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

WORLDEF, Dubai CommerCity ile stratejik ortaklık kurdu

WORLDEF, dijital ticaret odaklı ilk ve tek serbest bölge Dubai CommerCity (DCC) ile stratejik bir ortaklığa imza attı. Anlaşma çerçevesinde DCC, “ana stratejik ortak” olarak sınır ötesi e-ticaret forumu WORLDEF DUBAI’yi himaye edecek. Ayrıca, ortaklık kapsamında “Dijital Ticaret Akademisi” kurulacak.

Uluslararası e-ticaret platformu WORLDEF, Dubai Entegre Ekonomik Bölgeler Kurumu (DIEZ) ve Wasl Properties’in ortak girişimi olan ve sadece dijital ticarete odaklanan ilk ve lider serbest bölge Dubai CommerCity (DCC) ile stratejik bir ortaklığa imza attı. Dijital ticaret ve ihracat sektörlerindeki şirketlerin küresel pazarlarda büyümesini teşvik eden uluslararası platform WORLDEF, anlaşma çerçevesinde DCC aracılığıyla Türk markaların Körfez pazarına açılmasını sağlayacak.

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “Dubai CommerCity ile işbirliği yapmaktan; DCC’yi dijital ticaret ortamını yeniden şekillendirmede ve kalite, hız ve verimli hizmetler sunmada ön saflarda konumlandırmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi. DCC Yönetim Kurulu Üyesi Amna Lootah ise, “Bu ortaklık, Dubai CommerCity’nin olağanüstü dijital ticaret ekosistemine olağanüstü bir katkı sağlıyor.” sözlerini kaydetti.

WORLDEF, Türk markaları DCC aracılığıyla Körfez pazarına açacak

dubai commercity

WORLDEF ile Dubai CommerCity’in ortaklık anlaşması, WORLDEF Başkanı Ömer Nart ve DCC Yönetim Kurulu Üyesi Amna Lootah tarafından her iki kuruluştan üst düzey yetkililerin huzurunda imzalandı. Anlaşmanın bir parçası olarak DCC, WORLDEF tarafından bu yılın sonunda Dubai’de gerçekleştirilecek olan sınır ötesi e-ticaret forumu WORLDEF DUBAI’nin “ana stratejik ortağı” olacak. Ayrıca, anlaşma kapsamında DCC ile WORLDEF arasında “Dubai CommerCity Dijital Ticaret Akademisi” kurulması için iş birliği yapılacak.

Stratejik ortaklık, WORLDEF’in Dubai CommerCity aracılığıyla Türk markaları Körfez pazarına açma stratejisinin bir parçası olarak hayata geçirildi. Bu çerçevede anlaşma, WORLDEF’in, dijital ticaret için bölgede önemli bir konumu olan Dubai başta olmak üzere Körfez bölgesinde Türk şirketlere konum kazandırma hedefi ile uyumlu maddeler içeriyor.

Ömer Nart: İş birliği, Dubai CommerCity’nin yolculuğundan dersler çıkarmak için mükemmel bir fırsat sunuyor

WORLDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nart, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Bölgede dijital ticaret sektörüne odaklanan ilk serbest bölge olan Dubai CommerCity ile iş birliği yapmaktan; DCC’yi dijital ticaret ortamını yeniden şekillendirmede ve kalite, hız ve verimli hizmetler sunmada ön saflarda konumlandırmaktan memnuniyet duyuyoruz. WORLDEF DUBAI kapsamındaki ortaklığımız ve Dubai CommerCity’nin eşsiz deneyimlerinin dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlarla paylaşılması, serbest bölgenin kuruluşundan bu yana geçirdiği yolculuktan dersler çıkarmak için mükemmel bir fırsat sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Amna Lootah: WORLDEF ile iş birliği, dijital ticaret ekosistemine değer sağlama çabalarımızın bir parçası

Dubai CommerCity Yönetim Kurulu Üyesi Amna Lootah ise şunları söyledi: “Dubai CommerCity, dijital ticaret şirketlerinin yerel, bölgesel ve küresel düzeydeki çeşitli ihtiyaçlarını karşılayarak bölgesel dijital ticaret ekosisteminde çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu, dünya standartlarında altyapı ve tesisleri, büyüme ve genişleme için gerekli dijital platformlarla birleştiren ve şirketlerin sektördeki bölgesel büyümesine katkıda bulunan entegre bir ortamda gerçekleştirilmektedir. Bu çabalar, Dubai’nin konumunu sağlamlaştırmayı ve Orta Doğu, Afrika ve Güney Asya’da dijital ticaretin başkenti olarak itibarını artırmayı amaçlamaktadır.”

Looath, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bağlamda, WORLDEF ile yapılan işbirliği, Dubai CommerCity’nin şirketlere yönelik çözüm ve danışmanlık hizmetlerini entegre ederek dijital ticaret ekosistemine değer sağlama, büyüme, verimlilik ve operasyonel pürüzsüzlük elde etmelerini ve böylece iş kapsamlarını genişletmelerini sağlama yönündeki devam eden çabalarının bir parçasıdır.”

Türk şirketlerin Körfez pazarından konum kazanmasına katkı sunacak

Türkiye ile Dubai’de dijital ticaretin iki önemli kuruluşu arasında gerçekleştirilen iş birliği anlaşması, WORLDEF’in, DCC’in platform verilerine ve üye şirketlerine erişimini sağlayarak, Türk şirketlerin Körfez pazarında konum kazanmasına ve bölgede dijital ekonomiyi zenginleştirmesine katkı sunuyor, bölgede dijital ticaret konusunda farkındalığı artırıyor. Ayrıca, bu ortaklık, yenilikçi deneyimleri ve dijital ticaret eğitim programlarını kolaylaştırıyor.

WORLDEF DUBAI, dijital e-ticaret ekosistemini bir araya getirecek

dubai commercity

WORLDEF ile stratejik ortaklık iş birliği çerçevesinde DCC, bu yılın sonunda düzenlenecek sınır ötesi e-ticaret forumu WORLDEF DUBAI’yi himaye edecek. Forum; küresel konuşmacılar ve uzmanların yanı sıra yatırımcılar, şirketler ve hizmet sağlayıcılar ile 25 ülkeden ziyaretçileri ağırlayacak. Global e-ticaret etkinliğinde, ekonominin önde gelen isimleri ve dijital ticaret sektöründeki büyük şirketlerin liderlerinden oluşan bir konuşmacı kadrosu yer alacak.

Öte yandan, Dubai CommerCity, 6-7-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek global e-ticaret fuarı WORLEF ISTANBUL 2024 etkinliğine de katılacak. DCC, WORLDEF ISTANBUL kapsamında Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek VIP Resepsiyon’da onur konuğu olacak.

Küresel perakende e-ticaret satışları 6 trilyon dolara yaklaştı

2023 yılında küresel perakende e-ticaret satışlarının 5,8 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki yıllarda bu rakamın yüzde 39 oranında artacağı ve 2027 yılına kadar 8 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor. Benzer şekilde, küresel B2C sınır ötesi e-ticaret pazarının 2030 yılına kadar 7,9 trilyon dolar değerine ulaşması bekleniyor. Sınır ötesi online alışveriş sektörü hacmi, 2021 yılında yaklaşık 785 milyar dolar değerindeydi. Bu istatistikler, dijital ticaret sektörünün önemine ve büyüme potansiyeline işaret ediyor.

Dubai’de e-ticaretin merkezi: CommerCity

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye