worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Perakende satışları temmuz ayında artış gösterdi

perakende

TÜİK Perakende Satış Endeksleri, 2023 yılı temmuz ayı verileri yayımlandı. Bu verilere göre sabit fiyatlarla perakende satış hacminin, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31 arttığı belirtildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının yüzde 19,1, gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 41,8, otomotiv yakıtı satışlarının ise yüzde 17,0 arttığı bilgisi paylaşıldı.

Perakende satış hacmi aylık yüzde 2,7 arttı

Sabit fiyatlarla perakende satış hacminin temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 arttığı belirtilerek, aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının yüzde 2,4 azaldığı bildirildi. Gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,9 arttığı, otomotiv yakıtı satışlarının ise yüzde 1,0 azaldığı belirtildi.

Perakende ciro yıllık yüzde 93,3 arttı

TÜİK verilerine göre, cari fiyatlarla perakende ciro 2023 yılı temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 93,3 artış gösterdi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının yüzde 84,4, gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 124,3 ve otomotiv yakıtı satışlarının yüzde 38,1 arttığı aktarıldı.

Perakende ciro aylık yüzde 12 arttı

Cari fiyatlarla perakende cironun temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 12,0 arttığı belirtildi. Temmuz ayında gıda, içecek ve tütün satışlarının yüzde 3,7, gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 13,5, otomotiv yakıtı satışlarının ise yüzde 23,9 arttığı bildirildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler