worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Perakende e-ticaret satışları 2023 1. çeyrekte arttı

2023 1. çeyrekte toplam ABD perakende satışları – çevrimiçi ve fiziksel mağazalarda yapılan satışlar – 1,799.5 milyar dolar olarak tahmin edilmekle birlikte, 2022 4. çeyreğe göre %0.9’luk bir artışı temsil ediyor.

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret satışlarını “alıcının bir sipariş verdiği (veya satışın fiyatı ve şartlarının müzakere edildiği) İnternet, mobil cihaz, extranet, elektronik veri değişimi ağı, elektronik posta veya diğer benzer çevrimiçi sistemler üzerinden gerçekleşen mallar ve hizmetler” olarak tanımlıyor. Ödeme çevrimiçi yapılabilir veya yapılmayabilir.

Perakendede e-ticaret satışların yüzde 15.1’ini oluşturdu

2023 1. çeyrekte ABD’de işletmeler perakende satışlarının %15.1’ini e-ticaretten yaptı. Bir önceki çeyrekteki %14.8’den bir artış gösterdi.

Ticaret Bakanlığı’na göre, 2023 1. çeyrekte tahmini ABD e-ticaret perakende satışları, 2022 1. çeyreğe göre %7.8 artarken, aynı dönemde toplam perakende satışlar %3.4 arttı.

Statista’nın Piyasa Bilgileri, perakende e-ticaret için tahminler sunuyor.  Bu, masaüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden yapılan alımları içeriyor. Statista’nın verileri, dijital olarak dağıtılan hizmetleri, medya indirmelerini veya yayınlarını, işletmeler arası dijital malları veya kullanılmış malların satın alımını/satışını içermez. Parasal rakamlar yıllık brüt geliri temsil eder ve nakliye maliyetlerini kapsıyor.

Statista’ya göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde fiziksel malların perakende e-ticaretinin büyümesi devam edecek ve 2027 yılında 1.56 trilyon dolar gelire ulaşacak, bu rakam 2022’deki 857 milyar dolardan yükselecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.