worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Almanya’daki online satışların yüzde 50’si pazaryerlerinde yapıldı

Almanya'da 2023 yılında tüm online satışların yarısından fazlası pazaryerlerinde gerçekleştirildi. Ayrıca, ülkede online satışların yüzde 55'i akıllı telefonlar üzerinden yapıldı. Bu da yaklaşık 47 milyar avroluk satış anlamına geliyor.

online

Handelsverband Deutschland’ın (HDE) “Online Monitor 2024” raporunda yer alan verilere göre, 2023 yılında Almanya’da e-ticaret hacminin 89,4 milyar avroya ulaşacağı tahmin edildi. Bu rakam, 2022 yılına kıyasla yüzde 5,8 oranında bir artış anlamına geliyor.

HDE, satış verilerini de açıkladı. Buna göre, ülkede 2023 yılında online gelirlerin toplamının 85 milyar avro olacağı tahmin ediliyor. Bu rakam, bir önceki yıla kıyasla yüzde 1 artış anlamına geliyor. Bu toplamın neredeyse 47 milyar avrosu akıllı telefonlarla gerçekleştirilen online satışlardan geldi.

“Online satışlarda normalleşme bekliyoruz”

HDE Genel Müdür Yardımcısı Stephan Tromp, “Online ticaret, Almanya’da perakende satışlarda uzun yıllar boyunca satışların artmasında etkili oldu. Ancak Covid yıllarındaki yüksek büyüme oranları, sektörün çıtayı yükseltmeye devam etmesini zorlaştırıyor. Bu nedenle bu yıl çevrimiçi satışlarda daha fazla normalleşme yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pazaryerlerinde yüzde 10 satış artışı

Almanya’da 2023 yılında tüm online satışların yarısından fazlası pazaryerlerinde gerçekleştirildi. Ayrıca, ülkede online satışların yüzde 55’i akıllı telefonlar üzerinden yapıldı. Bu da yaklaşık 47 milyar avroluk satış anlamına geliyor. Rapordaki verilere göre, online pazaryerleri üzerinden yapılan satışlar, Almanya’daki tüm online satışların yarısından fazlasını oluşturuyor. Bu yeni bir rekor anlamına geliyor. Bu, pazaryerlerindeki cironun yüzde 10 artmasıyla mümkün oldu.

“Bu ülkede ürün sunan herkes tüm kurallara uymak zorundadır”

HDE, bu yılın başlarında Alman siyasetini Çin’den gelen ucuz pazarlara karşı daha katı olmaya çağırmıştı. Dernek, şimdi bunu bir kez daha vurguluyor ve adil rekabetin risk altında olmasından korkuyor.

Stephan Tromp, “Temu konusunda herkes, oraya sipariş edilen malların önemli bir kısmının fiyatlandırma, web sitesi tasarımı, ürün güvenliği, çevre koruma veya vergiler açısından AB yönergelerimize uymadığından ve gümrük kanunlarına uymadığından bahsediyor. Bu durum kalıcı olamaz. Bu ülkede ürün sunan herkes tüm kurallara uymak zorundadır. Yetkililerin bunu uygulaması gerekiyor.” dedi.

HDE, aynı zamanda bu yıl için Alman e-ticaretine ilişkin bir tahmine de yer verdi. 2023’e kıyasla satışlarda yüzde 3,4’lük bir büyüme bekleniyor. Alman perakendesinin online payının bu yıl yüzde 13,1’e ulaşması öngörülüyor.

Almanya’da çevrimiçi perakende satışları azaldı

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler