worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Google, ‘bestekar’ yapay zeka MusicLM’i tanıttı

MusicLM

Google, metinden şarkı üretebilen yapay zeka projesini tanıttı. “MusicLM” adlı yapay zeka, aynı zamanda kullanıcıların mırıldandığı melodileri farklı enstrümantal formlara sokabiliyor. 280 bin saatlik müzik ve ses veri tabanıyla eğitilen yapay zeka’nın bir de kusuru var. Uygulama tekrara düşebiliyor.

Google, konuyla ilgili yaptığı açıklamayla birlikte MusicLM aracılığıyla üretilen örnekleri de paylaştı. Ancak şirket, telif haklarının ihlal edilmesine ve yaratıcı işlerin potansiyel olarak kötüye kullanılmasına yol açabilecek bu modeli en azından şimdilik piyasaya sürmeyi planlamıyor.

MusicLM, DALL-E 2 ile benzer yapıda 

Google’ın MusicLM isimli yeni yapay zekâsı, aslında DALL-E 2 ile oldukça benzer bir yapıda çalışıyor. Ancak bu kez yazılanlar bir görsel olarak çıkmak yerine müzik olarak ortaya çıkıyor. Bu noktada tek bir enstrümanla ritim oluşturabilir ya da tamamen bitmiş bir parça hazırlanabilir.

Henüz geliştirme aşamasındaki yapay zekâ bazı sesleri net veremese de üretilen seslerin Hi-Fi yani yüksek çözünürlükte olduğu belirtiliyor. Ayrıca bu yapay zekâyı ChatGPT ile birleştirerek çok daha detaylı ve özgün müziklerin de hazırlanabileceği iddia ediliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler