worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Getir, Alman rakibi Gorillas’ı satın aldı

Getir

Hızlı teslimat uygulamalarının gelişmesi ve bu pazarın büyümesi ile rekabetin yoğun olduğu bir alan oluştu ve hızlı teslimat sektöründe hizmet veren firmalar arasında stratejik adımlar atıldı. Türkiye’den dünyaya hızlı bir şekilde yayılan Getir’de hızlı teslimat sektöründe büyüme göstermeye devam ediyor. Şirket, Avrupa’da büyümesini sürdürürken Alman rakibi Gorillas’ı satın alarak faaliyetlerini genişletmeyi amaçlıyor.

Satın alma sonucu iki şirketin değeri 10 milyar dolar oldu

Getir’in, Alman rakibi Gorillas’ı satın alma işlemi ile birlikte iki şirketin değeri 10 milyar dolara ulaştı. Hızlı teslimat sektörünün Covid-19 pandemi koşulları ile hızlı büyümesinin ardından, Getir ve Gorillas Avrupa’nın en çok bu koşullardan olumlu etkilenen iki şirketi olarak ifade ediliyordu.

Pandemi süresinde Avrupa’nın en çok büyüyen şirketlerinden olan Getir ve Gorillas’ın, satın alma ile bir araya geldiği açıklandı. Hızlı teslimat sektörünün hızlı büyümesi ile bu sektörde birçok startup ortaya çıktı. Pandemi sonrasında hızlı teslimat sektöründe ayakta kalan firma sayısının az olduğu açıklandı. Getir, ABD merkezli Gopuff ve Alman Flink’in sektörde hayatta kalan son büyük oyuncular olduğu belirtildi.

“Getir, hızlı teslimat sektörüne liderlik edecek”

Getir‘in kurucusu Nazım Salur, finansal şartları açıklamadan anlaşmayı teyit eden açıklamasında, “Süper hızlı market teslimatı sektörü, uzun yıllar boyunca istikrarlı bir şekilde büyüyecek ve Getir, yedi yıl önce oluşturduğu bu kategoriye liderlik edecek.” dedi.

Getir ve Gorillas’ın birleşmesi ile şirketlerin Londra, Paris, Amsterdam ve Berlin gibi şehirlerdeki küçük depoları veya gölge mağazalar (dark store) ağları arasındaki önemli örtüşme nedeniyle işten çıkarmaların beklendiği açıklandı. 2020 yılında kurulan Gorillas’ın kurucularından olan ve CEO’su olan Kağan Sümer’in de şirketten ayrılmasının beklendiği söylendi.

Getir’in rakibini satın alması ile müşteri edinme maliyetlerini düşürmesine ve gölge mağazalarında ve tedarikçilerle ilişkilerinde daha fazla verimlilik sağlamasına olanak tanıyacağı belirtildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler