worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Garanti BBVA kripto pazarına giriş yapıyor

Garanti BBVA

Garanti BBVA Dijital Varlıklar A.Ş’nin, ilk olarak pilot aşamasında olan yeni uygulaması ‘Kripto Birikim Cüzdanı’ ile hizmet vereceği belirtildi. ‘Kripto Birikim Cüzdanı’ ile Bitcoin ve Ether ürünlerinin transfer edilebileceği ve saklanacağı aktarılırken, Garanti BBVA’nın bu girişim ile kripto pazarında faaliyet göstereceği açıklandı.

‘Blokzincir teknolojilerine dünyada yoğun bir ilgi var’

Yeni dijital girişim hakkında açıklamalarda bulunan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Dijital Varlıklar Yönetim Kurulu Başkanı M. Çağrı Süzer, Blokzincir teknolojilerine dünya genelinde yoğun bir ilgi olduğunu söyleyerek, yeni finansal teknolojilerin üretimi ve kullanılması alanında Türkiye’nin birçok konuda önde geldiğini söyledi.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Dijital Varlıklar Yönetim Kurulu Başkanı M. Çağrı Süzer

‘Kripto Birikim Cüzdanı beta versiyonu ile yayında’

Süzer, “Biz de geçtiğimiz yıl bu alanda içinde bulunduğumuz bölgenin en geniş ekiplerinden birini kurarak önceliğimizi nitelikli, deneyimli ve global ölçekte teknoloji üretebilecek kaynaklar geliştirmeye verdik. Bunun ilk meyvesi olarak da Garanti BBVA Finansal Teknolojiler A.Ş’nin yeni girişimi olan Dijital Varlıklar A.Ş, bir banka iştirakinin ilk organik yatırımı olarak faaliyetlerine başladı. Beta versiyonuyla yayında olan uygulamamız ilk etapta Kripto Birikim Cüzdanı aracılığıyla BTC ve ETH için saklama hizmeti sunacak ve ilerleyen dönemde, genişleyen ürün ve hizmet yapısıyla çalışmalarını sürdürecek.” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye