worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Zuckerberg yeni güncellemeleri duyurdu; WhatsApp e-ticaret platformuna dönüşüyor

WhatsApp
WhatsApp

Mark Zuckerberg, işinde çok tutkulu ve hırslı biri olarak tanınıyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp, Zuckerberg’in stratejileri ile şekilleniyor. Facebook’un Marketplace’i, Instagram’ın Shop özelliği bu platformları adeta bir e-ticaret pazarına dönüştürmüştü. Fakat WhatsApp ile ilgili fazla bir değişiklik yoktu.

Facebook CEO’su Zuckerberg, Facebook ürünlerine gelecek üç yeni e-ticaret güncellemesini kamuoyuna duyurdu. Yeni güncellemeler kapsamında “Shop” sekmesi hem Whatsapp’ta hem de Facebook Marketplace’de yerini alacak. Zuckerberg, alışveriş reklamları için de çalıştıklarını ifade ederek, Instagram’daki görsel aramanın da aktif hale geleceğini ifade etti. Sosyal medya devinin CEO’su, her ay 1 milyondan fazla kullanıcının Marketplace’i kullandığına dikkat çekti.

WhatsApp Business hesapları dakikalar içinde oluşturulabilecek

WhatsApp’taki kullanıcılar, yeni güncelleme ile birlikte alışveriş yapmadan önce işletmelerle iletişime geçebilecek. Eskiden Whatsapp Business hesabını oluşturmak 2 haftaya kadar uzayabiliyordu; yeni güncelleme ile birlikte bu süreç birkaç dakika içinde gerçekleşebilecek. Bu arada, WhatsApp’ın 2 milyardan fazla kullanıcısı olmasına rağmen, WhatsApp Business kullanıcılarının sayısı 175 milyondur. Facebook’un yeni vizyonu sayesinde işletmeler daha geniş bir kullanıcı tabanına ulaşabilecek.

WhatsApp’ın yeni alışveriş özelliği yakın zamanda aktif hale gelecek

Facebook, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerine odaklanıyor. Sosyal medya devi Facebook, alışveriş reklamları ile kullanıcılarına alışveriş davranışlarına dair reklamlar gösterecek. Bunun haricinde, ABD’de yayına başlayan “AR Dynamic Ads” ile kullanıcılar ürünleri artırılmış gerçeklik filtreleri ile deneyebilecek. Ayrıca, Facebook’un artırılmış gerçeklik reklamları kapsamında Huda Beauty ve Laura Mercier ile iş ortaklığı yaptığını belirtmek gerekiyor.

Zuckerberg, alışveriş reklamları sayesinde insanların kendi alışveriş davranışlarına uygun alışveriş yapacaklarını vurguladı. Zuckerberg, şu ifadeleri kaydetti: “Birçok alışveriş keşfi bir görsel ile başlar. Yani bir görseli görürsünüz, beğenirsiniz ve satın almak isterseniz. Daha sonra bu ürüne benzeyen başka ürünü bulmak ve satın almak isterseniz. Yapay zeka ile geliştirdiğimiz bu çözüm, tam bu noktada kullanıcılarımıza yardımcı olacak.”

Google Lens ve Pinterest’in görsel arama seçenekleri, Instagram kullanıcıları için de kullanıma sunuldu. Yapay zeka destekli Google Arama özelliği önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Yeni yapay zeka özelliği ile insanlar benzer ürünleri bulmak için fotoğrafları platforma yükleyebilecek. Facebook, bu teknolojiyi kullanan ilk şirket değil. Cadeera, Donde Search, ve Stye.Ai bu teknolojiyi yıllardır kullanıyor. Fakat bu teknolojinin Facebook gibi bilindik platformlara gelmesi, önümüzdeki yıllarda insanların alışveriş yapma şeklini değiştirecek gibi gözüküyor!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler