worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Yerelleşen e-ticaret 2023’ün en büyük trendi

e-ticaret

E-ticaretin yerelleştirilmesi, ürün açıklamaları, değerlendirmeler, blog yazıları ve hatta sohbet mesajları gibi içeriğin, orijinal dilinden başka dillere çevrilerek içeriğin ve şirketin küresel kitlelere erişilebilir hale getirilmesi sürecidir.

Ayrıca, günümüzde ekipler artık aynı bölgedeki bir şubede bulunmuyor. Her yerde olabilirler. Bu, yerel bölgenizin dışında işe alım yapmayı planlıyorsanız, dünya genelindeki çalışanların çevrimiçi içeriğinizi anlayabilmesi gerektiği anlamına gelir. Buradaki avantaj, işinizin geleneksel offshore yatırımı yapmadan yeni pazarları test etmesine olanak tanıyan bir şekilde uzaktan çalışmadan faydalanabilmenizdir, potansiyel ödül de büyük olabilir.

Daha fazla erişim, daha fazla seçenek demek

Tüketicilerin daha geniş bir marka ve ürün yelpazesine erişmek istediği sır değil. Daha fazla erişim, daha fazla çeşitlilik ve seçenek demektir. Bu durum aynı zamanda perakendeciler için daha fazla fırsat anlamına gelir. Sadece büyük bir şirket olmanızın uluslararası genişleme konusunda düşünmeniz gerektiği anlamına gelmediğini belirtmek önemlidir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler bile artık uluslararası ölçekte rekabet edebilir.

dijital güvenli alışveriş

Herhangi bir perakendecinin en önemli iş hedeflerinden biri müşteri tabanını artırıyor. Web sitenizi ana dilinde kullanabilen ziyaretçi sayısı ne kadar çok olursa, potansiyel müşteri sayınız da o kadar artar, bu açık bir şekilde anlaşılır. Zor olan kısım bunu uygulamaya koyuyor.

Özgünlük anahtar, yerelleştirme kurtarıcı

İçeriğinizi doğru bir şekilde çevirmenin önemli bir bileşeni, özgünlüğünün iyi korunduğundan emin oluyor. Her bir yeni müşteriye kendinizi doğru bir şekilde sunma şansınız sadece bir keredir. Eğer bunu iyi yaparsanız, müşteri tabanınız hızla yüzlerden binlere çıkabilir. Tam tersi de gerçekleşebilir, özellikle çevirilerin özgün olmadığını ve argo tabirler, trendler ve hatta kültürün bir parçası haline gelen en son kelimelerle uyumlu olmadığını anlayabilirlerse.

Gereken şey, kültürü iyi anlayan ve içeriğin yerelleştirilmesiyle gizli incelikleri, anlamı, gelenekleri ve alt metni yakalayabilen yetenekli kişilerdir.

Bu karmaşık görünebilir, ancak e-ticaret çevirisi bu yıl büyük bir trend haline geldi. Yerelleştirme şirketleri, yapay zeka destekli çeviri hizmetlerinin tam paketlerini sunmanın yanı sıra, tüccarlar için yeni bir Shopify çeviri uygulaması da sunarak çeviriyi kolaylaştırdı.

Alibaba, Walmart, H&M ve Zara gibi büyük şirketlerin izinden giden, büyük ve küçük perakendeciler şimdi çevirinin sağladığı faydaları elde etmek için bu akıma katılıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler