worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Trendyol ve UNDP işbirliği ile ‘Yarının Köyleri’ projesi

Trendyol

‘Yarının Köyleri’ projesi Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile hayata geçiriliyor. Proje, teknoloji olanaklarının köylere ulaştırılarak istihdamın artırılması, üretimin güçlendirilmesi, kültürel değerlerin korunarak kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla oluşturuldu. Kırsal alanda üretimin teknolojik olanaklarla desteklenmesi ve e-ticaret veya e-ihracat iş modelleri ile ürünlerin tüketiciye ulaştırılmasına destek olunacağı açıklandı.

Trendyol’ un hedefi 5 yıl içerisinde 1 milyon kişiye ulaşmak

Kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve dijital fırsat eşitliği sağlanması için ‘Yarının Köyleri’ projesinin başlatılacağı açıklandı. Trendyol projenin başlangıcını ve hedeflerini “Yarının Köyleri projesi ile köylerimizde dijital merkezler kurarak dijital dönüşümü hızlandıracak, kırsal kalkınmaya destek olacağız. Hedefimiz 5 yıl içinde 1 milyon kişiye ulaşmak” şeklinde duyurdu.

‘Yarının Köyleri’ projesi ile yöresel tarım, tekstil ve zanaat ürünleri için e-ticaret olanakları ve becerilerinin geliştirilmesi, kırsal alanlarda dijital değer zincirlerinin güçlendirilmesi ve kapsayıcı büyümenin hızlanması planlanıyor. Proje ile kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve dijital dönüşümün Türkiye’ nin köylerine taşınması amaçlanıyor.

Üretilen ürünler e-ticaret ve e-ihracat ile dünyaya açılacak

Türkiye’ nin köylerinin ürettikleri ürünler ve değerler ile e-ticaretle ve e-ihracat ile dünyaya açılması ‘Yarının Köyleri’ projesi ile desteklenecek. Akıllı tarım modellemeleri ve akıllı tarım uygulamalarının kullanımı ile sürdürülebilir ve teknolojiye dayalı üretim kültürünün köylere ulaştırılması ve desteklenmesi proje kapsamında ki hedeflerden bir diğeri.

Kırsal alanlara ulaştırılan teknoloji olanakları ile ortaya çıkacak iş modellerinin sürdürülebilir şekilde desteklenmesi planlanıyor. Bu kapsamda proje ile köylerde üretilen ürünlerin, el sanatlarının daha çok kişiye ulaşması sağlanacak, paketleme, tasarım, iletişim, e-ticaret, e-ihracat, pazarlama ve markalaşma konularında eğitim ve danışmanlıklarla iş modellerinin destekleneceği açıklandı.

Adana, Diyarbakır ve İzmir’ de 3 pilot tesis açılacak

‘Yarının Köyleri’ projesi ilk aşamada Adana, Diyarbakır ve İzmir’de bulunan 3 pilot tesis ile başlayacak. Proje kapsamında Trendyol‘un teknolojik yetkinlikleri ile katkı sağlayacağı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın bilgi, deneyim ve kaynak sağlama gücü ile katkı sağlayacağı ve bu katkıların bir araya getirildiği işbirliği ile köylerde dijital merkezler kurulacağı belirtildi.

Kurulacak olan bu dijital merkezlerde gençler, kadınlar ve engelli bireyler başta olmak üzere kapsamlı çalışmalarla Anadolu’nun yöresel ürünlerinin markalaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılması amaçlanıyor. Köylerde yetiştirilen ürünlerin ve el emeği ürünlerin doğrudan tüketiciler ile buluşturulması için fırsat yaratılmak isteniyor.

Köyler dijital dönüşümle geleceğe hazırlanacak

Aynı zamanda dijital dönüşümü köylere taşımak ve geleceğe hazırlanılması için kurulacak dijital merkezlerde çocukların kodlama ve robotik atölyeleri ile dijital dünyaya hazırlanması amaçlanıyor.

Kurulacak olan dijital merkezler ile teknoloji olanaklarının köylere ulaştırılacağı ve çevre köylerin de bu dijital merkezlerden yararlanabileceği belirtildi. Kırsal alanda üretimin güçlendirilmesi, istihdamın artırılması, yerel ekonomi ve sosyal kalkınmanın desteklenmesi hedefleri ile dijital fırsat eşitliğinin sağlanması için çaba gösterileceği açıklandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler