worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Rus bankası, ChatGPT’ye rakip olacak GigaChat’i duyurdu

Sberbank, yapay zekâ teknolojisini kullanarak sohbet botu geliştirmeye hazırlanıyor.

ChatGPT

Banka, dünya çapındaki yapay zekâ yarışında kendi botu olan GigaChat ile yer almayı hedefliyor. Konuyla ilgili henüz çok fazla detay paylaşılmamakla birlikte, bankanın teknoloji yatırımlarını artırması ve yapay zekâ alanında uzmanlaşması, GigaChat’in başarılı bir şekilde geliştirileceği beklentisini yükseltiyor.

Sberbank, GigaChat’i ChatGPT‘ye rakip olarak konumlandırmayı amaçlıyor. Sohbet botunun adı, internet fenomeni Gigachad karakterine benzer bir şekilde GigaChat olarak belirlendi. Ancak, GigaChat’in ilk etapta sadece davet yoluyla katılınabilecek test aşaması gerçekleştireceği açıklandı.

OpenAI

Teknik detaylar açıklanmadı

GigaChat’in neler sunacağı ve nasıl bir kullanıcı deneyimi sağlayacağı konusunda henüz net bir bilgi yok. Ancak, yapay zekâ teknolojisinin sunduğu olanaklar göz önüne alındığında, GigaChat’in kullanıcılar için pratik bir araç olacağı öngörülüyor. GigaChat’in, Sberbank’ın müşterilerine özel hizmetler sunmak için de kullanılabileceği düşünülüyor.

Henüz hangi dil modelini kullanacağı ve kaç parametrelik veri tabanından besleneceği gibi teknik detaylar açıklanmadı. GigaChat’in kullanıma açılacağı tarih ve kimler tarafından kullanılabileceği de henüz bilinmiyor. İlk etapta sadece davet yoluyla katılınabilecek test aşaması gerçekleştirilecek.

Sberbank, son yıllarda teknoloji yatırımlarını artırarak yapay zekâ konusunda da güçlenmeyi hedefliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler