worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Fransa’da e-ticaret hacmi genişliyor

e-ticaret

Aynı dönemde 577 milyon işlem kaydedildi, bu da bir önceki yılın ilk çeyreğine göre %9,2’lik bir artışı temsil ediyor. Ortalama sepet tutarı da artış göstererek 68 avroya ulaştı. Fevad’a göre, bu artış kısmen enflasyon ortamından kaynaklanıyor. Bu artış Fransa’da, hizmetlerin ortalama sepet tutarındaki artışla özellikle ilişkili. Ürünlerle ilgili işlemlerin ortalama tutarı enflasyon ortamına rağmen nispeten istikrarlı kaldı, bu da bazı ürünlerde tüketim tercihlerinde değişikliklere neden oluyor.

Hizmet satışları için rekor bir büyüme e-ticaretin büyümesi, hizmet satışlarının bir önceki yılın ilk çeyreğine göre %36 artmasıyla destekleniyor.

Fransa’da en çok neyin alıcısı var?

Popüler olan alanlar arasında seyahat ve eğlence sektörü yer alıyor ve sektör, 2022’ye göre %52’lik bir artış yaşıyor. Fevad’ın iCE 100 paneline baktığımızda, seyahat sitelerinde büyümenin daha da arttığını gözlemleniyor. iCE 100 panelindeki seyahat siteleri, geçen yıla göre %36 büyüme kaydetmektedir. Bu büyüme, tüketicilerin internet üzerinde harcamalarında seyahat ve eğlenceye yönelik tercihlerini teyit ediyor.

E-ticarette sürdürülebilirlik

Ürün satışları istikrarlı bir seyir izliyor. Bununla birlikte, çevrimiçi ürün satışları sadece %1’lik bir artış kaydediyor. Fevad’a göre, enflasyon ortamı bu düşüşte önemli bir etken: Tüketiciler, gıda gibi e-ticarette daha az yaygın olan bir sektöre daha büyük bir pay ayırmaktadır ve bu sektörde önemli fiyat artışları yaşanıyor.

iCE 100 panelinde moda (%3 düşüş), güzellik ürünleri (%4 düşüş) ve teknik ekipmanlar (%11 düşüş) gibi bazı alanlar bu durumdan özellikle etkileniyor. Buna karşılık, mobilya sektörü (%1 artış) istikrarını koruyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.