worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticaret vergi düzenlemesinde değişikliğe gidildi

e-ticaret
vergi

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, AB dışı ülkelerden kargoyla gelecek ürünlerin gümrük vergisi yüzde 10 oranında artırılırken, ürünlerin diğer ülkelerden gelmesi halinde ödenecek maktu vergi yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarıldı.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerden gelen ürünlerden yüzde 18 oranında vergi alınacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile yurt dışı merkezli e-ticaret platformları üzerinden gerçekleştirilen alışverişlere yönelik uygulanan vergi düzenlemesinde değişikliğe gidildi. Yayımlanan kararlar sonrasında vergi alınan ürün kapsamı genişlerken, bazı ürün gruplarında vergi oranlarında artış yaşandı.

Tüketicilerin yaptığı 150 avro ve altındaki yurt dışı kaynaklı e-ticaret alışverişinde, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden gelen ürünlerden yüzde 18 oranında vergi alınacak. Daha önce bin 500 avro olarak uygulanan sınır, alınan karar sonrasında 150 avro bandına düşmüş oldu.

İlaç ve kitap alımlarında bin 500 avroya kadar alışverişte vergi alınmayacak

Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden yapılacak onlar alışverişlerde daha önce yüzde 20 olarak uygulanan vergi oranı ise yüzde 30 olacak şekilde düzenlendi. Online kanallar üzerinden gerçekleştirilen; parfüm, havyar, kürk, elektronik cihaz gibi ÖTV 4 sayılı listede yer alan ürünlerin alımında ise tüketicilerden ilave olarak yüzde 20 oranında vergi alınacak. Şirketlere de 22 avro altı alışverişlerinde aynı vergi oranlarının uygulanması kararlaştırılırken; ilaç ve kitap alımlarında bin 500 avroya kadar alışverişte vergi alınmayacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler