worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

ChatGPT’nin trafiği düşüş gösteriyor

DALL-E 3

ChatGPT‘nin web sitesine dünya çapındaki masaüstü ve mobil web sitesi ziyaretlerinin, önceki iki aya göre yaklaşık yüzde 10’luk düşüşün ardından Ağustos ayında da yüzde 3,2 düşüşle 1,43 milyara gerilediği aktarıldı.

Ziyaretçilerin web sitesinde geçirdiği sürenin de Mart ayından bu yana aylık olarak azaldığı, Ağustos ayında sitede geçirilen sürenin 7 dakika olduğu belirtildi.

ChatGPT‘nin tüm gerilemelerine rağmen ağustos ayında dünya çapındaki tekil ziyaretçi sayısının 180 milyondan 180,5 milyona çıktığı ifade edildi. Okul döneminin başlaması ile uygulamanın trafiğinin ve kullanımının yeniden artış göstereceği beklentisi paylaşıldı.

Genç kullanıcılar trafiği artırabilir

Bu beklentinin, Ağustos ayında ABD’de okulların açılmasının ardından ChatGPT trafiğinin hafif bir artış göstermesi ile desteklendiği belirtildi. Öğrencilerin ev ödevleri için yapay zekaya başvurmasının, web sitesinin genç kullanıcılarının yaz boyunca düşen yüzdesini ortadan kaldıracağı ifade edildi. 

ChatGPT ocak ayında 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

ChatGPT, düzenlemeden kodlamaya kadar günlük görevlerde üretken yapay zekanın kullanımını yüksek seviyelere çıkardı. Uygulamanın  lansmanından iki ay sonra, Ocak ayında 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı. ChatGPT, Meta’nın Threads lansmanından önce şimdiye kadarki en hızlı büyüyen tüketici uygulamasıydı. ChatGPT şu anda dünyanın en iyi 30 web sitesinden biri olarak sıralamada yer alıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler