worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

BeCommerce: ‘Belçika e-ticaretinin desteğe ihtiyacı var’

Ezyshop, Belçikalı KOBİ’lerin çevrimiçi olarak ilk adımlarını atmasına yardımcı olmak için BeCommerce, Bol.com ve Mastercard tarafından geçen yıl başlatıldı. Çevrimiçi mağazalarını profesyonelleştirmek için ekstra yardım arayan şirketlere yönelik olan projede özellike koronavirüs pandemisi sürecinde yaşanan karantinalar sırasında fiziksel mağazalarını kapatmak zorunda kalan işletmelerden birçok başvuru geldi.

Tüketici davranışını takip etti ve buna uyum sağladı

Belçikalı tüketiciler, 2021’de bir yıl öncesine göre yüzde 55 daha fazla çevrimiçi alışveriş ile ürün satın aldı. Belçika’ da yeni e-ticaret işletmelerinin pazarın ihtiyaçlarını iyi bilmelerinin iyiye işaret olduğu ve pazarın ihtiyaçlarına yanıt vererek bu yükselişin süreceği düşünülüyor. Tüketici davranışlarını takip ettiler ve ona uyum sağladılar.

Projenin yürütücülerine, projeye şimdiden toplam 2 bin 40 şirket kaydoldu. Kayıtlar bu yıl Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Projeye olan bu büyük ilginin Belçikalı e-ticaret firmalarının profesyonelleşmeye yönelik bir talebi olduğunu gösteriyor.

2021’de Belçika’da 5 bin 985 yeni çevrimiçi mağaza açıldı

2021’de Belçika’da 5 bin 985 yeni çevrimiçi mağazanın açıldığı biliniyor. Bu, yüzde 13′ lük bir büyümeye işaret ediyor. Bol.com’daki Belçikalı satış ortaklarının sayısı da iki yılda 2 bin 600’den 5 bin 400’e çıkarak iki kattan fazla arttı. COVID-19 krizi süresince artışa geçen e-ticaret ile pandeminin üzerlerinde bıraktığı finansal zorlukları aşmak isteyen Belçikalı firmalar e-ticarete yönelimlerini sürdürüyor.

Belçika Ticaret Birliği Becommerce, Bol.com ve Mastercard tarafından uygulamaya sunulan proje ile Belçikalı firmaların e-ticareti profesyonel olarak gerçekleştirmeleri amaçlıyor. Bol.com E-Ticaret Direktörü Oscar Hundman, “İşbirliğinin gücüne inanıyoruz. Bir platformun genellikle kendi çevrimiçi mağazası veya fiziksel mağazası gibi diğer satış kanallarını tamamladığını görüyoruz. Ezyshop bu nedenle anlamlı bir proje ve girişimcilerle hâlihazırda paylaştığımız tavsiye ve görüşlere güzel bir katkı. Perakende sektörünün dijitalleşmesi artık uzak gelecek için bir plan değil, bugünün gerçeği” şeklinde projeye dair görüşlerini aktarıyor.

BeCommerce Genel Müdürü Sofie Geeroms ise Belçika devletinin e-ticaret konusunda desteklerine ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. Geeroms, “Küçük şirketler e-ticareti kollarını açarak kucaklamak istiyor, ancak adım atmak için ekstra finansal desteğe ihtiyaçları var. Hükümetin bu konudaki sorumluluğunu üstlenmesini beklemek zorundayız” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.