worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Apple, Apple GPT’yi geliştiriyor

Apple

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Apple mühendisleri, ‘Apple GPT’ olarak adlandırdığı bir sohbet botu geliştirdi. Haberde, Apple’ın Open AI’ın ChatGPT’si ve Google’ın Bard’ı gibi teklifleri destekleyen AI tabanlı sistemler olan büyük dil modelleri oluşturmak için ‘Ajax’ kod adlı kendi çerçevesini oluşturduğu bilgisi yer aldı.

Apple’ın, büyük dil modelleri oluşturmak ve dahili ChatGPT tarzı aracın temelini oluşturmak için Ajax’tan yararlandığı aktarıldı.

İşe alımlar başladı

ABD’li şirketin kısa süre önce yapay zeka alanında deneyimli birçok deneyimli mühendisi işe aldığı aktarıldı. Şirketin, üretken yapay zeka konusunda uzmanlar arayan kariyer sayfasında iş ilanları yayınladığı ve ilanlarda ‘Geniş dil modelleri ve üretken yapay zeka konusunda sağlam bir anlayışa’ sahip mühendisler aranıyor ifadesi kullandığı belirtildi.

Apple GPT yakın zamanda sunulmayabilir

Apple GPTnin şimdilik belirli bir kitleyle test edildiği aktarıldı. Şirketin test sürecinde olan aracını kısa süre içinde sunmayı düşünmediği ifade edildi.

Apple CEO’su Tim Cook’un, firmanın yapay zeka teknolojilerine yakından baktığını belirttiği ancak konunun geniş bir alan olduğunu söylediği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler