worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

ABD Cyber Week’te Çin’i geride bıraktı

Cyber Week

Kasım ayı süresince ülkelerde çeşitli indirim günleri, kampanya dönemleri gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük promosyon etkinliklerinden ikisi olarak tanımlanan Çin’de ki Bekarlar Günü ve ABD’de ki Black Friday’i de içeren Cyber Week hakkında karşılaştırmalar yapıldı. Açıklanan son rakamlara göre, ABD ve Çin’in kampanya dönemlerine dair rakamlarda ABD’de ki satışlar Çin’i geride bıraktı.

ABD’li tüketiciler online alışverişte 35,27 milyar dolar harcadı

ABD’li tüketicilerin, Şükran Günü’nden Siber Pazartesi’ye kadar olan süreci içeren Siber Hafta boyunca internette toplamda 35,27 milyar dolar harcadığı açıklandı. Bu rakam ile ABD’de e-ticaret satış rakamlarının, yüzde 7’den fazla olduğu belirtilen enflasyon ortamında geçen yıla göre yüzde 4’lük bir artış gösterdiği belirtildi.

ABD’de online alışveriş de elde edilen satış rakamının, Alibaba ve diğer Çinli e-ticaret firmalarının ev sahipliğinde gerçekleşen Çin’in Bekarlar Günü kampanya dönemi sırasında satışlardaki yüzde 2,9’luk artışını geride bıraktığı açıklandı.

Bain ve Adobe Analytics’ten alınan verilere göre, 2014’ten geçen yıla kadar Bekarlar Günü, Cyber ​​Week‘in ortalama yüzde 17’lik kazancına karşılık yıllık ortalama yaklaşık yüzde 34’lük büyüme oranları gerçekleştiriyordu.

130,2 milyon kişi online alışveriş yaptı

ABD’de, Cyber Week kapsamındaki büyük indirimlerde, yaklaşık 197 milyon tüketicinin en çok alışveriş yaptığı ürünler Pokemon oyuncakları, TV’ler, ayakkabılar ve fritözler olarak açıklandı. 2022 yılı Cyber Week dönemi içerisinde yer alan önemli indirim günleri Black Friday ve Cyber Monday alışveriş dönemlerinde tüketicilerin hem çevrimiçi hem de mağazalarda alışveriş yaptığı açıklandı.  ABD Ulusal Perakende Federasyonu yaptığı açıklamada, bu yıl 130,2 milyon kişi çevrimiçi alışveriş yaptı ve bu rakamın geçen yıla göre yüzde 2 arttığını belirtti.

ABD’li perakendecilerin promosyonlarını ve indirimlerini tüketici elektroniği ve giyim üzerine odakladığı açıklandı. Cyber Week kapsamında yer alan Black Friday’de gelecek Noel için yakınlarına hediye almak üzere ABD’li tüketicilerin alışveriş yaptığı belirtildi.

Jane Hali & Associates’in tahminleri ile Cyber ​​Week, yılın dördüncü çeyreğindeki toplam satışların yaklaşık yüzde 10’unu temsil eden ABD tatil sezonunun yalnızca bir parçası ve yaklaşan Noel ile satışların artışının süreceği öngörüldü.

Çin’de yeni e-ticaret platformları yükseliyor

Citi analistlerine göre, Çin’in en büyük e-ticaret oyuncusu Alibaba’nın satışları sabit kalırken, Douyin ve Kuaishou gibi daha yeni platformların, online alışverişte kısa videoların kullanıldığı e-ticaret platformlarının satışlarında bir miktar artış görüldü.

Çin’de Bekarlar Günü satışlarının düşük seyretmesinde Covid-19 salgınının yeniden şiddetlenmesinin etkili olabileceği belirtildi. Çin’in Bekarlar Günü ile ABD’nin Cyber Week haftasını Çin’de süren Covid-19 kısıtlamaları sebebiyle karşılaştırmanın adil olmayacağı da söylendi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.