worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Etsy Eğitimi ve Etsy’de Satış Fırsatları

Etsy eğitimi neler sağlar? Etsy’de satış yapmaya faydası nedir?

Etsy Nedir?

Etsy, global online pazaryeridir. Amerika merkezli dev şirket, sadece spesifik ürünlerin satışına izin veriyor. Bu ürünler; takı, aksesuar, ev eşyaları, parti malzemeleri, koleksiyon parçaları gibi ürünler olabilir. Etsy’de satış genellikle bireysel bazda geçerlidir. Etsy’de kurumsal firmalar satış yapamaz. Etsy satış politikası olarak kurumsal firmaların kendi bünyesinde satış yapmasına izin vermez. Etsy, “alıcı ve üreticiyi aracı olmaksızın doğrudan buluşturmak” amacı ile bu satış stratejisini benimsemiştir. Eğer küçük çaplı bir üreticiyseniz veya bireysel bir satıcı iseniz Etsy’de satış yapmak tam da size göre! Ancak bunun için ilk adım olarak Etsy eğitimleri almalısınız!

Etsy’de Satış Yapmanın Avantajları

Etsy eğitimi, Etsy’de satış için stratejik bir adımdır. Böylece Etsy’nin avantajlarından daha efektif faydalanmak mümkündür. Peki, Etsy’nin avantajları nelerdir?

  • Etsy’nin internet sitesi, dünyanın dört bir yanından trafik alır. Bu sayede ürünlerinizi global çapta satabilirsiniz.
  • Etsy komisyon oranları, diğer global pazaryerlerine göre daha makul seviyelerdedir.
  • Satıcı paneli kullanıcı dostudur; oldukça basit, kolay ve kullanışlıdır.
  • Ürün listeleme için entegrasyona gerek yoktur; bireysel olarak ürün girişi yapılabilir.
  • Manuel ürün girişi oldukça basittir. Etsy sistemi ürün yüklenirken hangi işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda yönlendirir.
  • Büyük çaplı firmalar bu pazarda satış yapamaz; bu sebeple yetenekli bireysel satıcılar global pazarda yer edinebilir, rekabet edebilir.
  • Etsy’de satış yaparken ödeme yöntemleri ile ilgili problem yaşanmaz. Etsy Payments, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede kullanılabilir. Örneğin; Türkiye’deki bir banka hesabı ile kolaylıkla ödeme alınabilir.
  • E-ihracata başlamak, yurt dışı şirket kurulumu gerekmeden satış yapmak için en ideal pazaryeridir. Ürün kategorisi uygunsa bireysel satıcılar için en avantajlı pazaryeri Etsy’dir.
  • Etsy’de satışa başlamak için temel Etsy eğitimi almak yeterlidir. Profesyonel Etsy satış desteği için detaylı Etsy eğitimleri alınabilir.

Etsy’de Satış İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Etsy eğitimleri, Etys’de satış için stratejik kararlar almanızı sağlar!

Etsy eğitimi, Etys pazaryerine giriş için stratejik kararlar almayı sağlar. Etsy’de satış için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda da farkındalık oluşturur. Genel olarak Etsy’de satış yapmak oldukça basittir. Satıcı paneli üzerinde mağaza poliçenizi oluşturmakla başlayabilirsiniz. Bu bölüm, ürün hakkında müşterilerin sık sorulan sorularını içerir. Ayrıca, müşterilerin ürünlerini almalarının ne kadar süreceği konusunda fikir sahibi olmalarını sağlayacak işleme ve nakliye zaman çizelgeleri de ekleyebilirsiniz. İade politikaları (varsa) da bu bölüme girer.

  • Ürün fotoğraflama

Etsy’de satışa başlamadan önce ürün fotoğraflama önemli bir başlıktır. Ürün fotoğraflarının hazır olması gerekir. Fotoğrafların her açıdan çekilmesine özen gösterilmelidir. Takı ürünlerinin fotoğraflarının model ile çekilmesi çok önemlidir. Unutmayın; bir ürünü görseli sattırır!

  • Etsy mağazası ismi

Etsy mağazası ismi çok önemlidir. Burada kreatif düşünmek gerekir. Mağaza ismi boşluk veya özel karakter içermeyen, 4 ila 20 karakter arasında olmalıdır. Etkili bir Etsy mağaza ismi için bu alanda hizmet veren profesyonel marka ismi üreticileri ile irtibat kurabilirsiniz. Etsy eğitimi de Etsy mağazası marka ismi konusunda strateji belirlemenize yardımcı olacaktır.

  • Ürün listeleme

Etsy ürün listelemesi yaparken izlenmesi gereken bazı adımlar var. Öncelikle en az 5 tane her açıdan çekilmiş, ürünü öne çıkaran fotoğraf eklemek gerekir. Ürün başlığını ve ürününü açıklayan “ürün açıklama” yazınızı eklenmelidir. Ürün başlığında ürününü tanımlayan anahtar kelimeler kullanmaya özen gösterilmelidir. Her ürün için site içi aramalarda ürünü bulmayı kolaylaştıran 13 adet “etiket” eklenmelidir. Bu etiket ve anahtar kelimeler sayesinde ürünler, arama motorlarında üst sıralamada yer alabilir. Etsy eğitimleri, ürünlerin aramalarda üst sıralarda yer alması için hangi stratejileri uygulamak gerektiği konusunda yönlendirici olacaktır.

  • Fiyatlama ve stok

Etsy’de satış için daha sonraki önemli aşama ise, Etsy fiyatlama ve stok bilgisi girmektir. Stoktaki miktarı ve ayrıca beden, renk ve malzeme gibi ürün çeşitleri varsa bunlar eklenmelidir. Fiyatları belirlerken lojistik ve komisyon bedellerine dikkat edilmelidir.

  • Teslimat

Etsy siparişlerinin teslimatı da önemli bir konudur. Etsy mağazası açarken ürünlerin gönderim ücreti kısmında nakliye ücretleri, menşe ülke, işlem süresi gibi bilgiler mutlaka yer almalıdır. Tahmini teslimat süresi özellikle belirtilmelidir. Bu bilgiler gerekirse daha sonra güncellenmelidir. Bu aşamada ücretsiz kargo seçeneği sunmak, satışları artırmak için stratejik bir yoldur. Ayrıca, iade şartları da belirtilmelidir.

Etsy’de ürün listelemek için tüm bu bilgileri ekledikten sonra ürün listelerini tekrar gözden geçirmek gerekir. Gerekli tüm bilgiler girildiğinde artık ürünler yüklenebilir. Etsy eğitimi, tüm bu konularda gerekli bilgileri sağlar.

Etsy’de Satışları Artırmanın Yolları

Etsy satışları arttırmanın birkaç yolu var! Bu yolları öğrenmen için Etsy eğitimleri yol gösterecektir. Etsy satış artırmak için şu yollara başvurulabilir;

  • Etsy mağazasına sosyal medya üzerinden trafik çekilebilir. Hedef kitlenin hangi sosyal medya platformlarını kullandığını öğrendikten sonra o sosyal medya platformlarında yapılacak paylaşımlar, Etsy hesabına trafik çekmeye yardımcı olacaktır.
  • Etsy, en çok Pinterest’ten trafik alır. Etsy hesabınızla uyumlu oluşturulacak bir Pinterest hesabı, Etsy mağazasına yüksek trafik ve yüksek satış olarak geri dönebilir.
  • Etsy’nin kendi içinde sunduğu reklam kampanyaları, Etsy’de satışı arıtmak için önemli bir adım olacaktır. Satıcı panelinde günlük reklam bütçesi belirlenebilir. Böylece hangi ürünler öne çıkarılmak isteniyorsa o ürünler reklam kampanyasına dahil edilebilir. Günlük bütçenizi doldurduğunuzda Etsy para kesmeyi durdurur. Reklam bütçesinden sadece müşteriler reklamlı ürüne tıkladığı zaman para çekilir.

WORLDEF Etsy Danışmanlığı ve Etsy Eğitimi

WORLDEF ENTERPRISE Etsy Danışmanlığı

WORLDEF ENTERPRISE, uçtan uca Etsy danışmanlığı ve Etys eğitimi hizmetleri veriyor. WORLDEF ENTERPRISE danışmanları; Etsy mağazasını doğru şekilde optimize etmek, Etsy’de ürün listeleme, Etsy için anahtar kelime ve etiket çalışması gibi işlemler için profesyonel destek sağlıyor. WORLDEF Etsy eğitimleri ile ürünlerinizin arama motorlarında üst sıralarda listelenmesini sağlayabilir, ürün listelemeleri konusunda destek alabilirsiniz.

Etsy satış danışmanlığı çerçevesinde; sürdürülebilir ve sağlıklı kurumsal satış için gerekenler firma ve ürünlere uygun şekilde planlanır; ilk ürünlerin listelemeleri yapılır. Kalıcı başarıya nasıl ulaşılacağı konusu ise süreç boyunca yapılacak toplantılarla aktarılır.

Etsy danışmanlığı hedefleri şunlardır;

  • Mağaza politikası ve ödeme yöntemleri tutarlılığı belirlemek
  • Doğru lojistik kurgu ve fiyatlama gerçekleştirmek
  • Uygun içerik ve görsellerle kaliteli müşteri deneyimi
  • PPC planı oluşturulması

Etsy eğitimi çerçevesinde;

  • Etsy paneli nasıl kullanılır?
  • Etsy ürün listelemesi nasıl yapılır?
  • Anahtar kelime ve etiket çalışması nasıl yapılır, gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Etsy eğitimleri sonrası mağazanızı kendinizin yönetebileceksiniz. Etsy’de satış yapmanın avantajları ile işinizi büyütebileceksiniz! Siz de Etsy’de pazaryerinde rekabet etmek istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçin!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.