worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

TikTok, GoTo ile anlaştı; Endonezya’da e-ticaret için 1,5 milyar dolar yatırım yapacak

goto

Endonezya, ekim ayında küçük satıcıları ve kullanıcıların verilerini korumak için sosyal medya platformlarında online alışverişi yasaklamıştı. TikTok’un e-ticaret hizmeti TikTok Shop da bu karar sonrası Endonezya’da kapatılmıştı. TikTok, uzun süredir Güneydoğu Asya’nın en büyük e-ticaret pazarı Endonezya’da e-ticaret fırsatları arıyordu. Bu çerçevede hükümetin izniyle ülkenin en büyük e-ticaret platformları ile iş birliği görüşmeleri yapan TikTok, GoTo ile anlaştı.

TikTok’a Endonezya’da e-ticaret için yeşil ışık

TikTok, GoTo ile el sıkıştı

TikTok ve GoTo, uzun vadede 1,5 milyar dolarlık yatırım içeren bir iş birliğine imza attıklarını duyurdu. Anlaşmaya göre TikTok, Endonezya’nın en büyük e-ticaret platformu olan GoTo’nun e-ticaret platformu Tokopedia’sının yüzde 75,01′ini, 840 milyon dolara satın alacak. Ayrıca, TikTok Shop’un Endonezya işletmesini Tokopedia kuruluşuna dahil edecek. İki firmanın yaptığı ortak açıklamada, “Stratejik ortaklık, ilgili düzenleyici kurumlarla yakın istişare ve denetim altında yürütülen bir pilot dönemle başlayacak.” denildi.

Endonezya’nın 270 milyondan fazla nüfusunun çoğu aktif sosyal medya kullanıcısı. TikTok’un ülkede 125 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler