worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

eBay UK, ikinci el kıyafetlerde satıcı ücretlerini kaldırıyor

eBay, Birleşik Krallık'ta ikinci el kıyafet alım satımında satıcı ücretlerini kaldırma kararı aldı. eBay’ın bu uygulaması tüketicileri yeniden ticarete teşvik etmeyi ve moda sektöründe döngüsel ekonomiyi mümkün kılmayı amaçlıyor. Platform, ayrıca, ikinci el eşyaları bulmayı kolaylaştıracak yeni özellikler de sunuyor.

ikinci el

eBay UK’de ikinci el kıyafetlerin satışı artık platformda ücretsiz olarak yapılabiliyor. Bu uygulama spor ayakkabı, saat, el çantası ve takılar için geçerli değil. Satıcıların bu kategorilerdeki ikinci el eşyalar için ayrıca ücret ödemesi gerekecek.

Birleşik Krallık’taki tüketicilerin yüzde 25’i ikinci el kıyafet satıyor

Araştırmalara göre, Birleşik Krallık’ta yaşayan insanların yüzde 70’i günlük olarak gardırobunun yüzde 50’sini veya daha azını giyiyor. Yüzde 92’si ise son 1 yılda giymediği birden fazla giysiye sahip olduğunu söylüyor. Ancak tüketicilerin sadece yüzde 25’i kullanmadıkları kıyafetleri satmayı tercih ediyor.

Birleşik Krallık’ta 19 milyar avro değerinde giyilmemiş kıyafeti var

Araştırmaya göre, Birleşik Krallık’ta ortalama bir tüketicinin giymediği 466 Euro (400 İngiliz Sterlini) değerinde giysiye sahip. Birleşik Krallık’taki insanlar toplamda 19 milyar avro (16,3 milyar İngiliz Sterlini) değerinde giyilmemiş giysiye sahip olduğu belirtiliyor.

eBay, önceden giyilmiş giysilerdeki satıcı ve alıcı ücretlerinin kaldırılmasıyla bireyleri bu tür ürünleri daha sık satmaya ve satın almaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Geçen yıl yapılan bir ankete göre, eBay, Birleşik Krallık’ta mobil uygulama kullanıcısı sayısında düşün yaşıyor. Yeni uygulama aynı zamanda kullanıcı sayısını artırmanın bir yolu olarak görülüyor.

Eski ikinci el listeleri de uygulamadan faydalanabilecek

eBay, İngiltere’deki mevcut ikinci el moda listeleri bu haftadan önce listelenmiş olsalar bile sayıcı ücret olmadan satılabilecek. Platform, ayrıca, satıcıların ürün listelerine açıklama eklemesini kolaylaştıracak ve hızlandıracak yapay zeka tarafından oluşturulan ürün açıklamalarını da ekliyor. Ayrıca, alıcılar, ürünleri daha hızlı bulmalarına yardımcı olan özelleştirilmiş yayınlar ve görsel aramalar sayesinde kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyiminden yararlanabiliyor.

eBay UK’de canlı alışveriş başlıyor

Öte yandan, eBay Birleşik Krallık’ta önümüzdeki haftalarda canlı alışveriş deneyiminin pilot uygulaması başlatılacak. Bu fonksiyon sayesinde kullanıcılar canlı müzayedelere katılabilecek ve özel fırsatlar elde edebilecek. Bu özellik 2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunuldu ve burada sıklıkla kullanılıyor.

“Milyarlarca pound değerindeki giyilmeyen kıyafetlerin üzerinde oturan bir ulus…”

eBay Küresel Moda Genel Müdürü Kirsty Keoghan, “Milyarlarca pound değerindeki giyilmeyen kıyafetlerin üzerinde oturan bir ulus için bedava moda satışı doğru zamanda geldi. Kıyafet satmanın bazen angarya gibi gelebileceğini biliyoruz, bu sebeple ücretsiz satış ve yeni yapay zeka destekli listeler gibi yeni güncellemeler, daha fazla kişinin kıyafetleri kolayca satmasına yardımcı olacak ve cebimize daha fazla para kazandıracak. Daha fazla insanı önceden sevilen kıyafetleri alıp satmaya teşvik ederek, moda için döngüsel bir ekonomiyi hep birlikte mümkün kılarken daha fazla giysiyi çöplükten uzak tutacağız.”

eBay’a göre, 2023 yılında ikinci el moda ürünlerinin satışı yoluyla çöp sahasına giden 1,6 milyon kilogramdan fazla atığın kurtarılması sağlandı. Bu, 4 milyondan fazla gömleğin ağırlığına eşdeğer.

eBay’dan çarpıcı rapor: Fransızların dörtte biri yaşam maliyetleri sebebiyle yılbaşı hediyelerini satıyor

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

dropshipping
E-İhracat

“Türkiye’de dropshipping çok mantıklı”

Türk satıcılara Amazon’da satış ve dropshipping rehberliği yapan OneAmz, Amazon’da satış konusunda hem yazılım hem ara depo hem de pakete dahil birebir mentörlük hizmetleri veriyor.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı