worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

eBay’dan çarpıcı rapor: Fransızların dörtte biri yaşam maliyetleri sebebiyle yılbaşı hediyelerini satıyor

ebay

eBay‘in raporuna göre, neredeyse dört Fransız’dan birinin yılbaşı hediyelerini satmayı düşündüğünü ortaya koydu. Fransızların yeniden hediye satışı eğiliminin, 3 Ocak 2024 itibarıyla 3 milyon yeni listelemeyle sonuçlanması bekleniyor. Hediyelerini satmak isteyen Fransızların yaklaşık yüzde 42’si hediye satışından elde ettikleri paraları biriktirmeyi; yüzde 30’u Noel faturalarını karşılamayı; yüzde 29’u başka bir hediye almayı düşünüyor. Bu eğilim, yaşam maliyetlerindeki krize bağlanıyor.

3 Ocak’a kadar 3 milyon yeniden hediye satışı ilanı listelenecek

Rapor göre, yeniden hediye satışı reklamlarında Noel Günü’nden bu yana patlama yaşanıyor. Pazartesi sabahından bu yana her dakika üç ila dört hediyenin yeniden satılıyor. Bunun sonucunda günde yaklaşık 300 bin yeni ikinci el eşya ilanı açıklaması öngörülüyor. Yeniden hediye satışı listeleme sayısının 28 Aralık’a kadar 1 milyona; 3 Ocak 2024’e kadar ise 3 milyona ulaşması bekleniyor.

Faturaları ödemek için hediye satıyorlar

Noel hediyelerinin yeniden satışına ilişkin bu yılki eBay raporu, 2023’ün çok önemli bir yıl olduğunu vurgulayarak, Fransızların tüketim alışkanlıklarının yaşam maliyeti krizi nedeniyle nasıl değiştiğine dair kanıtlar sağlıyor. Rapora göre, rekor sayıda Fransız’ın (nüfusun yaklaşık dörtte biri – %23) bu yıl hediyelerini yeniden satması bekleniyor. Yüzde 23’lük bu oran, geçen yıla göre 2,5 milyon daha fazla insan anlamına geliyor.

eBay: Finansal zorunluluk zevkin önüne geçiyor

E-ticaret sitesi eBay, parayı tasarruf etmek veya fatura ödemek için hediye satışı yapması beklenen insan sayısının hızla arttığını vurguladı. eBay Fransa Genel Müdürü Sarah Tayeb, basın açıklamasında şunları söyledi;

“Hediyelerini yeniden satmaya hazır olan Fransızların oranı 2023’te benzeri görülmemiş bir artış gösteriyor. Finansal zorunluluk zevkin önüne geçiyor. Bu yıl ilk kez daha fazla Fransız, kendilerini memnun edecek bir şey satın almak yerine Noel faturalarını ödemek için yeniden satış yapıyor.”

Rapora göre, yeniden satış yapanların yüzde 42’si tasarruf etmeyi planladıklarını söylüyor. Yüzde 30’u ise, yeniden satıştan elde ettikleri paraları Noel faturalarını karşılamak için kullanıyor. Yüzde 29’u da başka bir hediye almayı planlıyor. Hediyelerin yeniden satışından yaklaşık 50 avro kazandıkları belirtiliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler