worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı boş olabilecek. Yeni yönetmeliğin Konsey tarafından onaylanması gerekiyor.

paketleme

Avrupa Parlamentosu’nun büyük çoğunluğu ambalaj düzenlemesi üzerinde anlaşmaya vardı. Anlaşma; Avrupa’da büyüyen atıklarla mücadele etmeyi, iç pazarın kurallarını uyumlu hale getirmeyi ve döngüsel ekonomiyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu paketleme kurallarına ilişkin ilk planlar 2022’nin sonunda kamuoyuna açıklandı.

Atık ambalaj miktarının 2040’a kadar ise yüzde 15 azaltılması hedefleniyor

Avrupalı ​​politika yapıcıların aktardığı 2021 rakamlarına göre, her Avrupa vatandaşı yılda yaklaşık 189 kilogram ambalaj atığı üretiyor. Ek önlemler alınmadığı takdirde bu rakamın 2030’da 209 kilograma çıkması bekleniyor. Yeni kurallar, bu eğilimi tersine çevirecek hedefleri içeriyor. Atık ambalaj miktarının 2030’a kadar yüzde 5, 2035’e kadar yüzde 10, 2040’a kadar ise yüzde 15 azaltılması hedefleniyor.

AB ülkelerinin esas olarak plastik ambalaj atıklarının miktarını sınırlaması gerekiyor. Otellerde işlenmemiş sebze ve meyve ambalajları, şeker paketleri ve mini şampuan şişeleri dahil olmak üzere belirli tek kullanımlık plastik ambalaj türleri 1 Ocak 2030’dan itibaren yasaklanacak.

E-ticaret paketlemelerinde ambalajın sadece yüzde 50’si boş olabilecek

Gruplandırılmış, taşıma ve e-ticaret paketlemeleri için ambalajların maksimum boş alan oranı yüzde 50 olarak belirlendi. Avrupa Parlamentosu, üreticilerin ve ithalatçıların aynı zamanda ambalajın ağırlığının ve hacminin en aza indirilmesini sağlaması gerektiğini belirtiyor.

Konsey onayı bekleniyor

Yönetmelik, ambalajın yeniden kullanımına ilişkin 2030 yılı için spesifik hedefler belirliyor. AB ülkeleri, belirli koşullar altında daha önceki eleştirileri dikkate alarak beş yıllık bir süre için bu kurallardan sapmalara izin verebilir. Ambalaj yönetmeliğinin Konsey tarafından onaylanması ve ardından ulusal mevzuatta yer alması gerekiyor.

Amazon, Avrupa’da geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanıyor

Bu arada, bazı e-ticaret şirketleri, ürünleri ek ambalaj olmadan göndermek ve plastik kullanımını ortadan kaldırmak için adımlar attı. Örneğin; Amazon, Avrupa’daki teslimatlarda sadece geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanmaya başladı.

Avrupa Birliği e-ticaret ambalaj atıklarını azaltmayı hedefliyor

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı

mobilya
E-Ticaret

“Mobilya satışında trend artık e-ticaret”

Mobilya sektöründe pandemiyle birlikte başlayan değişim, dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla devam ediyor. Tüketiciler, artık mağaza içi alışveriş alışkanlıklarını terkederek online kanallara yöneliyor. Bu durumun sektörde yeni bir

n11
Markalar

Getir, n11’i satmayı düşünüyor!

Hızlı teslimat platformu Getir’in bir süre önce satın aldığı e-ticaret platformu n11’i satmayı düşündüğü iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde Britanya’dan çekileceği; Almanya ve Hollanda operasyonlarını kapatmayı