worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon, görsel oluşturucu Titan Image Generator’u tanıttı

Titan Image Generator

Amazon, kurumsal müşterilere yönelik “AWS re:Invent” etkinliğinde yapay zeka destekli kurumsal sohbet robotu “Amazon Q” ile görsel oluşturucu “Titan Image Generator” adlı yeni teknolojilerini tanıttı. Görsel oluşturucu, çeşitli metinlere göre farklı görseller üretiyor veya mevcut görselleri özelleştirebiliyor. Titan Image Generator, bu alanda öncü yapay zeka destekli görsel oluşturucu botlara rakip olarak konumlanıyor.

Titan Image Generator metni görsele dönüştürüyor

Titan Image Generator, Amazon’un Titan jeneratif yapay zeka modelleri ailesinin bir parçası olarak geliştirildi. Amazon Web Services (AWS) Veri ve Yapay Zeka Başkan Yardımcısı Swami Sivasubramanian yapılan sunumda, “Mesela mevcut bir arka plan kolayca bir yağmur ormanı arka planıyla değiştirmek için yapay zeka destekli bu modeli kullanabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Amazon, yaptığı açıklamada, “Bir içerik oluşturucu olarak, İngilizce doğal dil komutlarını kullanarak görselleri hızlı bir şekilde oluşturmak ve iyileştirmek için artık Amazon Titan Image Generator’u kullanabilirsiniz. Bu; reklam, e-ticaret, medya ve eğlence sektörlerindeki şirketlerin büyük hacimlerde ve düşük maliyetli, stüdyo kalitesinde, gerçekçi görseller oluşturmasına yardımcı oluyor. Model, metin açıklamalarına dayalı olarak birden fazla görüntü seçeneği oluşturarak, görüntü konseptleri üzerinde yinelemeyi kolaylaştırıyor.” denildi.

Titan Image Generator nedir?

Titan Image Generator, birden fazla nesne içeren karmaşık istemleri anlayabiliyor ve ilgili görseller üretebiliyor. Kapsayıcı niteliklere ve sınırlı bozulmalara sahip gerçekçi görüntüler gibi daha doğru çıktılar oluşturmak için yüksek kaliteli, çeşitli veriler üzerinde eğitildi. Amazon Titan Image Generator şimdilik sadece kurumsal müşterilerine sunuluyor.

Amazon Titan model ailesinin bir parçası olan görsel oluşturucu, Amazon’un iş genelinde yapay zeka ve makine öğrenimi alanındaki 25 yıllık inovasyon deneyimini bir araya getiriyor. Tam olarak yönetilen bir API aracılığıyla müşterilere çok çeşitli yüksek performanslı görüntü, çok modlu ve metin modeli seçenekleri sunuyor. Amazon Titan modelleri, AWS tarafından oluşturuluyor ve büyük veri kümeleri üzerinde önceden eğitiliyor. Bu da uygulamaları çeşitli kullanım örneklerini destekleyecek şekilde tasarlanmış güçlü, genel amaçlı modeller haline getiriyor. Aynı zamanda yapay zekanın sorumlu kullanımını da destekliyor. Bunlar çeşitli veriler özelleştirilebiliyor.

Amazon Q nedir?

Amazon Q, özellikle iş için tasarlanmış ve şirketlerin bilgi depolarında bulunan verileri ve uzmanlığı kullanarak görüşmeler yapmak, sorunları çözmek, içerik oluşturmak ve eylemler gerçekleştirmek üzere geliştirildi. İşletmelere göre özelleştirilebilen yeni bir tür üretken yapay zeka destekli yardımcı olan Amazon Q; şirketlerin görevlerini kolaylaştırıyor, karar alma ve sorun çözmeyi hızlandırıyor ve yenilikçiliği teşvik ediyor. Ayrıca, eyleme dönüştürülebilir anlık bilgi ve öneriler sağlıyor.

Amazon Q, 40’tan fazla yerleşik bağlayıcıyla basitleştirilmiş şirket verilerine, bilgilerine ve sistemlerine bağlanarak işletmeye göre özelleştirilebiliyor. Pazarlamacılar, proje ve program yöneticileri ve satış temsilcileri gibi iş kullanıcıları, özel konuşmalar yapabiliyor, sorunları çözebiliyor, içerik oluşturabiliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler