worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon Almanya, 2023’te 34 milyar avro ciro elde etti

amazon almanya

E-ticaret devi Amazon, Almanya’da 2023 yılında ürün ve hizmet satışlarından 34 milyar avro ciro elde etti. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 12’lik büyümeye işaret ediyor. Amazon Almanya’nın 2023 ticari gelirinin 22,8 milyar avro olduğu tahmin ediliyor.

Amazon 2023 yıllık raporunda yer alan Amazon Almanya’daki satışlara ilişkin bilgilere göre, toplam 34 milyar avroluk (37,6 milyar dolar) ciro, aynı zamanda Amazon Prime aboneliklerini, bulut hizmetlerini, pazarlama gelirini ve diğer gelirleri kapsıyor.

Amazon.de’nin GMV’si 46,5 milyar avro oldu

E-ticaret yönetimi danışmanlığı şirketi Carpathia, Amazon’un 2023 yılında Almanya’daki ticaret gelirinin 22,8 milyar avro olduğunu tahmin etti. Ayrıca, Amazon’un kendi ticareti ve pazardaki ortak satıcılarıyla toplamda Almanya’da elde ettiği satışlarla birlikte şirketin tahmini GMV’sinin 2023 yılında 46,5 milyar avro olacağı öngörüldü.

Amazon Almanya’nın pazar payı yüzde 60

Bu GMV’nin 18,61 milyar avrosunun Amazon.de tarafından tahmini satışlar olduğu kaydediliyor. Bu rakam, 2022 ile karşılaştırıldığında yüzde 4,8’lik bir büyümeye işaret ediyor. Ayrıca, ortak satıcılar tahmini 27,92 milyar avroluk satış gerçekleştirdi. Bu da yüzde 4,8’lik bir büyüme anlamına geliyor. Rapora göre, şirketin pazar payı yüzde 60 olarak belirtildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı

mobilya
E-Ticaret

“Mobilya satışında trend artık e-ticaret”

Mobilya sektöründe pandemiyle birlikte başlayan değişim, dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla devam ediyor. Tüketiciler, artık mağaza içi alışveriş alışkanlıklarını terkederek online kanallara yöneliyor. Bu durumun sektörde yeni bir