worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticaret lojistiği büyümesini sürdürüyor

e-ticaret lojistiği

Küresel e-ticaret lojistiği pazar büyüklüğünün 2022 yılında 341 milyar dolar büyüklüğünde olduğu ve bu pazarın 2031 yılında büyüklüğünün iki bin 500 milyar doların üzerine çıkacağı öne sürüldü.

E-ticaret lojistiğinde çevre dostu ve sürdürülebilir çözümler talep ediliyor

E-ticaretin ortaya çıkışı ve hızla büyümesi ile çevrimiçi satın alınan ürünlerin taşınmasına yönelik lojistik hizmetlerine olan talep arttı. Araştırmada, lojistik hizmetlerine olan talebin artması ile birlikte aynı zamanda lojistik hizmetlerinde çevreye olan etkilerin azaltılmasının tüketiciler tarafından talep edildiği belirtiliyor. Lojistik şirketlerinin de bu taleplere yanıt verebilmek için elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve karbon dengeleme gibi seçenekleri tercih ederek sürdürülebilir ve çevre dostu lojistik çözümlerini sunmak için çalışmalar gerçekleştirdikleri ifade ediliyor.

Aynı zamanda sınır ötesi e-ticaretin büyümesi ile ürünlerin uluslararası taşımasını yönetmek için daha karmaşık ve gelişmiş lojistik çözümlerine olan ihtiyacın arttığı söyleniyor.

E-ticaret lojistiğinde teslimat süreçleri iyileştiriliyor

E-ticaretin giderek büyümesi ile ürünlerin taşınmasına yönelik artan taşımacılık hizmetleri talebinin e-ticarette kritik bir bileşen olduğu aktarıldı. Lojistik sektörünün büyüyen e-ticaret sektörüne uyum sağlamak için sürekli bir gelişim içerisinde olduğu ifade edilerek, şirketlerin operasyonlarını kolaylaştırmak ve tüketicilerin iyi bir teslimat deneyimi yaşaması için teknolojiye ve altyapıya yatırım yaptıkları belirtildi.

Araştırmada, küresel e-ticaret lojistik pazarında yurt içi e-ticaret lojistik segmentinin artış göstereceği ortaya kondu. Yurt içi e-ticaret lojistiğinin büyümesinin nedeni, e-ticaret işlemlerinin büyük çoğunluğunun hala yurt içi işlemlerden kaynaklanması olarak açıklanıyor. Bu ortamda lojistik şirketlerinin de yurt içi lojistik operasyonlarına odaklandığı ifade ediliyor.

En yüksek pazar payı Asya Pasifik’te

E-ticaret lojistiğinde gelir açısından ise en yüksek pazar payına sahip olacak bölge Asya Pasifik bölgesi olarak aktarıldı. Asya Pasifik bölgesinin dünyanın en büyük e-ticaret pazarlarından bazılarına sahip olduğu hatırlatılarak, bölgede e-ticaret satışlarının artışının sürdüğü belirtildi.

E-ticaret lojistiğinde bir diğer yüksek pazar payına sahip bölge ise Kuzey Amerika olarak ifade edilerek, bu bölgenin sağlam dijital altyapısı ve çevrimiçi alışverişteki geniş tüketici tabanının e-ticaret sektörünün büyümesinde etkili olduğu belirtildi. Büyük bir e-ticaret pazarına sahip olan bölgenin e-ticaret lojistiğinde de gelişmiş bir pazar olduğu söylendi. Aynı zamanda Kuzey Amerika’daki Amazon, FedEx ve UPS gibi yerleşik oyuncuların bu alana hakim olmasıyla birlikte e-ticaret lojistiği pazarının gelişiminin de güçlü olduğu ifade edildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler