worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Zuckerberg, ‘verimlilik’ sözü verdi, Meta hisseleri arttı

Zuckerberg

Meta CEO’su Mark Zuckerberg uzun yıllar sanal gerçeklik gibi potansiyeli tam anlamıyla kanıtlanmamış alanlar da dahil olmak üzere büyük yatırımlar yaptı. Diğer taraftan Zuckerberg, şirketin 600 milyar dolardan fazla piyasa değeri kaybettiği 2022’nin enkazının altından kalabilmek için verdiği “verimlilik” sözünün karşılığını almaya başladı.

Tahminlerin çoğunu aştı

Meta, 2022 yılının tamamını kapsayan kazanç raporunu yayımladı. Bir önceki yıl boyunca çeşitli zorluklarla karşılaşmasına ve geçtiğimiz Kasım ayında 11.000 çalışanını işten çıkarmasına rağmen, şirket tahminlerin çoğunu aşmayı başardı.

2023’te Meta’nın yönetim odağında daha güçlü ve daha çevik bir organizasyona dönüşmek olduğunu vurgulayan Zuckerberg’in açıklamasına göre şirket hisseleri yüzde 17 arttı. Analistlerin 31,53 milyar dolarlık toplam hisse geliri beklentisine karşılık Meta, 32,17 milyar dolar gelir ve hisse başına 1,76 dolar kâr bildirdi. Şirket ayrıca beklenen 1,99 milyar yerine 2 milyar günlük aktif kullanıcıya ulaştı ve dolarlık 10,63 dolar olması tahmin edilen kullanıcı başına ortalama gelir 10,83 oldu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler