worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Ömer Nart: Bütün sektörleri e-ticaret dikeyinde bir araya getiriyoruz

Uluslararası e-ticaret platformu WORLDEF tarafından İstanbul Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenen yılın en büyük e-ticaret fuarı WORLDEF ISTANBUL’da ilk gün programı tamamladı. Büyük ilgi gören fuara 40 ülkeden binlerce kişi katıldı. WORLDEF Başkanı Ömer Nart, tamamen e-ticaret ekosistemini bir araya getirmeye dönük etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bu etkinliklerin, aslında e-ticaret bir iş yapış şekli, bir metodoloji olduğu için kapsayıcılığı yüksek, bütün sektörleri kapsıyor. Bütün sektörlerden bu alana ciddi anlamda bir ilgi var. Bütün sektörleri e-ticaret dikeyinde bir araya getirerek uçtan uca bir network yapma imkanı tanıyoruz.” dedi.

ömer nart

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, tamamen e-ticaret ekosistemini bir araya getirmeye dönük etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bu etkinliklerin, aslında e-ticaret bir iş yapış şekli, bir metodoloji olduğu için kapsayıcılığı yüksek, bütün sektörleri kapsıyor. Bütün sektörlerden bu alana ciddi anlamda bir ilgi var. Bütün sektörleri e-ticaret dikeyinde bir araya getirerek uçtan uca bir network yapma imkanı tanıyoruz.” dedi.

WORLDEF ISTANBUL, 6-7-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenleniyor. Küresel e-ticaret markalarını bir araya getiren fuar, “bölgenin en büyük e-ticaret fuarı” olarak konumlanıyor. Katılımcı markalara e-ticaret alanında büyüme ve iş birliği fırsatları sunan etkinlikte paneller, sunumlar ve atölye çalışmaları gibi e-ticaret odaklı birçok program yer alıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen WORLDEF ISTANBUL’a kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte e-ticaret ekosisteminden yerli ve yabancı çok sayıda marka katıldı. Perakende e-ticaret sektörünün temsilcilerini ağırlayan etkinliğin ilk gününde gerçekleştirilen oturumlarda e-ticaret, sınır ötesi e-ticaret, lojistik ve e-ticaret ile satış süreçleri gibi konular ele alındı. WORLDEF ISTANBUL’daki üç sahnede, e-ticaret ekosisteminin önemli markalarının yöneticileri eşzamanlı olarak çeşitli sunumlarda ve oturumlarda yer aldı.

Ömer Nart: Bütün sektörlerden ciddi anlamda ilgi var

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamada, WORLDEF olarak bu etkinlikleri İstanbul’da 2016’dan beri gerçekleştirdiklerini, Antalya, Bakü, Dubai gibi farklı lokasyonlarda da WORLDEF’lerin yapıldığını söyledi.

Ömer Nart, “Tamamen e-ticaret ekosistemini bir araya getirmeye dönük etkinlikler. Bu etkinliklerin, aslında e-ticaret bir iş yapış şekli, bir metodoloji olduğu için kapsayıcılığı yüksek, bütün sektörleri kapsıyor. Bütün sektörlerden bu alana ciddi anlamda bir ilgi var.” dedi.

Bütün sektörleri e-ticaret dikeyinde bir araya getirerek uçtan uca bir network yapma imkanı tanıdıklarını aktaran Nart, şu anda ziyaretçilerin yüzde 40’ının yabancı olduğunu; etkinlikte 39 ülkeden 20 binin üzerinde ziyaretçi ve 200’e yakın stant bulunduğunu bildirdi.

“Ticaretin yönü şekilleniyor e-ticarete dönüyor”

Ömer Nart, “Dünyada 8 trilyon dolarlık bir e-ticaret pazarı var. Bu her geçen yıl artıyor.” ifadesini kullandı. Toplam satıcı sayısının 2019’dan bu yana neredeyse 10 kat arttığını anlatan Nart, e-ticaretin geleneksel ticarete oranının da yüzde 20’leri geçtiğini dile getirdi.

Türkiye’de e-ticaretin görünümü raporuna göre, Türkiye’de e-ticaret hacminin 78 milyar dolar olduğunu aktaran Nart, “Ticaretin yönü şekilleniyor, değişiyor ve e-ticarete dönüyor.” dedi.

“Sınır ötesi e-ticarette gri alanlar var”

Ömer Nart, Türkiye’de 250 milyar dolarlık sınır ötesi e-ticaret pazar hacminin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Yalnız burada Türkiye’nin sınır ötesi e-ticaret pazar hacmini konuşurken henüz daha tespit edilemeyen gri alanlar var. Örneğin, ürünleri numune ya da hediye olarak gönderiyorlar. Bunlar istatistiklere yansımıyor. Genelde mikro girişimciler, e-ticaretçiler bu şekilde fatura kesmeksizin bir e-ihracat gerçekleştiriliyor. Bunlar rakamlara yansımadığı için biz tam anlamıyla Türkiye’nin e-ihracat pazar hacmini göremiyoruz ama benim kişisel tahminim 5,5-6 milyar dolarlarda ancak şu an resmi rakamlar 4,7 milyar dolar gibi.”

E-ticareti, ticaretin demokratikleştirilmiş bir versiyonu olarak düşündüğünü ifade eden Nart, “Gerçekten iyi ki e-ticaret var. Çünkü mikro girişimciler rahatlıkla e-ticarete, e-ihracata başlayabiliyor.” diye konuştu.

“Sınır ötesi e-ticaret şart”

Bugün geleneksel ticaret açısından bakıldığında perakende satışa başlayabilmek için birçok şeye ihtiyaç olduğunu ancak bir altyapı sağlayıcıdan bir yazılım alarak hemen e-ticarete başlanabildiğini anlatan Ömer Nart, “Pazar yerlerinin sunduğu imkanlar da çok geniş. Bu imkanlar sayesinde gerek lokal gerek global pazar yerlerinin satıcıya sunmuş olduğu avantajlarla ilk günden itibaren e-ticaret yapmaya başlayabiliyor.” değerlendirmesini yaptı. Ömer Nart, kârlı bir iş modeli için sınır ötesi e-ticaretin şart olduğunu da sözlerine ekledi.

Üç farklı salonda oturumlar gerçekleştirildi

WORLDEF ISTANBUL, eş zamanlı olarak 3 farklı salonda oturumlar gerçekleştirildi. “E-Ticarette Uçtan Uca Şirketleşme Çözümleri”, “Robot Devrimi ve e-Ticaret Lojistiğinin Geleceği”, “Trendyol Yapay Zeka Dönüşümü” “B2B İhracatta Yeni Eğilimler”, “TikTok’un Gerçek Değeri”, “Çerezsiz Dünya ve Sektör Üzerindeki Etkisi” gibi oturumlar yapıldı. Birinci günü sona eren WORLDEF ISTANBUL, cuma ve cumartesi günü de oturumlarla devam edecek.

WORLDEF ISTANBUL’a 40 ülkeden 20 binden fazla ziyaretçi bekleniyor

WORLDEF ISTANBUL, 40 ülkeden 20 binden fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Eşzamanlı üç sahnede 200’den fazla konuşmacı tecrübelerini paylaşıyor. Ayrıca, etkinlik alanında kurulacak stantlarda 450’den fazla perakende markası, üreticileri, tedarikçiler e-ticaret odaklı ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı buldu. Global pazaryerlerinde satış yapan bin 500’den fazla satıcının da katılacağı fuarda servis sağlayıcılar, e-ticaret yatırımcıları ve girişimciler de yer aldı.

WORLDEF ISTANBUL ilk gün büyük ilgi gördü!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef istanbul 2024
Haberler

WORLDEF ISTANBUL 2024 sona erdi!

WORLDEF ISTANBUL 2024, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 3 gün boyunca global e-ticaret ekosistemini ağırladı. Etkinlikte 20 binden fazla ziyaretçi yer aldı.

Days
Hours
Minutes
Seconds