worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Jeff Bezos, 2 milyar dolarlık Amazon hissesi sattı

Amazon Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Bezos, borsa düzenleyici otoritelere gönderdiği belgede, geçtiğimiz çarşamba ve perşembe günlerinde yaklaşık 12 milyon adet Amazon hissesi sattığını belirtti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bildirilen satışın hisse başına 168-171 dolar arasında olduğu ifade edildi.

Toplam 11 milyon 997 bin 698 adet Amazon hissesi sattı

Bezos’un geçtiğimiz hafta toplam 11 milyon 997 bin 698 adet Amazon hissesi sattığı kaydedildi. Seattle merkezli Amazon’un hisselerinin kolektif değerinin, listelenen fiyat toplamlarına göre 2,04 milyar dolardan fazla olduğu bildirildi. Satılan Amazon hisse senetleri 1 milyon ila 3,2 milyon arasında beş blok halinde gruplandırıldı. Öte yandan, ayrı bir SEC dosyasında Bezos’un, 7 Şubat civarında tahmini piyasa değeri 8,4 milyar dolar olan 50 milyon Amazon hissesinin satış teklifini listelediği belirtildi.

Jeff Bezos, dünyanın üçüncü en zengini

Forbes’e göre, Jeff Bezos’un servetinin 195,5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu servete göre Bezos, günümüzde LVMH CEO’su Fransız Bernard Arnault ve Tesla, X (Twitter) ve SpaceX’in patronu Elon Musk’tan sonra dünyadaki üçüncü en zengin insan olarak kayıtlara geçti.

Diğer taraftan, Jeff Bezos, roket şirketi Blue Origin ve hayırseverlik projelerine zaman ayırmak için 2021 yılında Amazon CEO’luğundan istifa etmişti. Miami’ye taşındığı bildirilmesine rağmen, hisse senedi kayıtlarındaki adresi Seattle olarak listeleniyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

dropshipping
E-İhracat

“Türkiye’de dropshipping çok mantıklı”

Türk satıcılara Amazon’da satış ve dropshipping rehberliği yapan OneAmz, Amazon’da satış konusunda hem yazılım hem ara depo hem de pakete dahil birebir mentörlük hizmetleri veriyor.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı