worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, CEO görevinden ayrıldı

Jeff Bezos
Jeff Bezos

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, şirketin 27’nci kuruluş yıldönümünde CEO’luk görevinden ayrıldı. Bezos’un yerine Andy Jassy geldi. Bezos, şirketin kurulduğu 5 Temmuz 1994 tarihinden bu yana “CEO” olarak görev yapıyordu.

Bezos’un görevdeki son günü 5 Temmuz 2021 tarihi oldu. “5 Temmuz” tarihi özellikle seçildi; çünkü 5 Temmuz, Amazon’un kuruluş yıldönümü… Bezos, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, “5 Temmuz, benim için duygusal önemi olan bir gün. Amazon, 1994 yılında o günde kuruldu. Enerjimi ve dikkatimi yeni ürünlere ve girişimlere harcayacağım. Yönetim kurulu başkanı görevine geçeceğim için çok heyecanlıyım.” demişti.

Jeff Bezos, kardeşi ile uzay yolculuğuna çıkacak

Jeff Bezos, CEO görevinin ardından Amazon’un yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenecek. Amazon Web Services CEO’su Andy Jassy ise, Amazon’un CEO’su oldu. Bezos, yeni dönemde özellikle uzay yolculuğu projelerine odaklanacak. Bezos, haziran ayında yaptığı açıklamada, kardeşi Mark Bezos ile birlikte 20 Temmuz’da uzay yolculuğuna çıkacağını duyurmuştu.

Bu arada, Jeff Bezos’un taban maaşının 81 bin 840 dolar olarak duyurulmuştu. Amazon’un yeni CEO’su Andy Jassy’nin taban maaşının 175 bin dolar olacağı duyuruldu. Jassy ayrıca, toplam 214 milyon dolar değerinde, 61 bin Amazon hissesi ile ödüllendirilecek.

Andy Jassy, AWS başarısının temel mimarlarından biri

Andy Jassy, 2003 yılında AWS kurucu ekibinin bir parçasıydı ve şirket başarısının temelini oluşturdu. AWS, 2021’in ilk çeyreğinde Amazon’un toplam gelirlerinin yüzde 12’sini oluşturarak 13,5 milyar dolar gelir elde etti. Amazon, pandemi sürecinde başarılı bir tablo çizdi. Jassy yine de zor bir zamanda Amazon’un başına geçti. Zira şirket, ABD ve Avrupa’da antitröst (tekelcilik) incelemesi ile karşı karşıya…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler