worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

İş Bankası’ndan GetirFinans’a 50 milyon dolarlık yatırım

getirfinans

Online yemek ve online market uygulaması Getir, yasal onayların ardından servis modeli bankacılığı kapsamında hizmet verecek GetirFinans’ı hayata geçiriyor. İş Bankası, Getir Finans’a 50 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. İş Bankası, bahse konu girişim sermayesi yatırımıyla şirkete yüzde 20 oranında ortak olacak. Türkiye İş Bankası, geçtiğimiz haftalarda 100. Yıl Girişim Sermayesi Fonu’nun resmi lansmanını yapmıştı. Getir Finans henüz faaliyete geçmedi; ancak aldığı bu ilk yatırımla markanın değerlemesi 250 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Hakan Aran: Getir iş birliği sektöre örnek olsun

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde bankacılığın dijitalleşmesi ve teknolojik yenilik anlamında pek çok ilki hayata geçiren İş Bankası 100. yaşına da büyük bir heyecan ve coşkuyla giriyor. İş Bankası Grubu olarak, ülkemizde dijitalleşmenin, girişimciliğin ve girişimlerin öncü bankası olma misyonumuz doğrultusunda, yeni bir girişim olarak doğan Getir Finans’a 50 milyon ABD doları yatırım yaparak stratejik iş ortaklığı yapma kararı aldık. 100. yılımızda Getir ile kuracağımız güçlü iş birliğinin, sektörümüze örnek olmasını ve devamının gelmesini diliyorum.”

Nazım Salur: Yeni bir mobil bankacılık deneyimi sunmayı hedefliyoruz

Getir kurucusu Nazım Salur ise, “2015’te dakikalar içinde teslimat modeli ile başlayan Getir yolculuğumuza, kullanıcılarımızın farklı ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerimizi çeşitlendirerek devam ettik. Yakın gelecekte de bu hizmetlerimize Getir Finans ile finansal ürünleri ekleyerek, dijital ürün ve uygulamalara yatkın tüm kullanıcılar için yeni bir mobil bankacılık deneyimi sunmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

GetirFinans nedir?

GetirFinans, hızlı teslimat uygulaması Getir uygulaması içinde ayrıca bir modül olarak yer alması beklenen yeni bir finansal hizmet olarak dikkat çekiyor. Getir, Getir Finans hakkında net bir açıklama yapmadı. GetirFinans’ta kartsız ve bankasız para yatırma ve para çekme işlemlerinin yapılabileceği belirtiliyor. Ayrıca, telefondan temassız ödeme yapma, kripto para cüzdanlarına entegrasyon gibi özellikler olacağı kaydediliyor.

Getir Finans’a nasıl başvurulur?

GetirFinans, henüz aktif olmadı. Getir’in yeni finans özelliğinin servis bankacılığı alanında faaliyet göstermek için resmi kurumlardan gerekli izin ve onayları almayı beklediği ifade ediliyor. Peki, GetirFinans’a nasıl başvuru yapılır? Getir Finans başvurusu için henüz bir panel ya da platform bulunmuyor. Şirketin, gerekli yasal izinlerin ardından Getir Finans özelliğini Getir uygulaması üzerinde aktif edeceği konuşuluyor. Getir Finans başvurusu için uygulama üzerinde form açılabileceği belirtiliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler