worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

e-Birliktelik Kampanyası tanıtıldı

TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi paydaşlarının deprem bölgesindeki işletmelere yönelik “e-Birliktelik” adlı kampanyası, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımı ile tanıtıldı.

e-birliktelik

“Elektronik Ticaretle Birlikte Çok Daha İyiye (e-Birliktelik) Kampanyası”, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde ticareti canlandırmayı amaçlıyor. Kampanya, Ticaret Bakanlığında düzenlenen bir programla tanıtıldı. Paydaş e-ticaret platformları, kampanya ile deprem bölgesindeki işletmelere pek çok alanda destek sunacak.

e-Birliktelik lansman programına Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi Başkanı Ozan Acar ile birlikte Amazon Türkiye, Akakçe, Armut.com, Askon Design Center, Azall, Çiçeksepeti, ENUYGUN, Facebook, Getir, Hepsiburada, iLab, Letgo, Migros, Obilet, PttAVM, Sahibinden, Ticimax, Trendyol, Turkcell, Vodafone ve Yemeksepeti’nin temsilcileri katıldı.

11 ile destek için e-Birliktelik kampanyası başlattık

Programda konuşan Ömer Bolat, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 14 milyon vatandaşı etkilediğini söyledi. Deprem nedeniyle 53 bin kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Bolat, “Depremin ilk anından itibaren vatandaşlarımızın yaralarını sarmak amacıyla devletimizin, hükümetimizin tüm kurumları seferber olmuştu. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak birçok çalışmanın yanında 75 işletmenin katılım sağladığı ‘e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ kısaca ‘e-Seferberlik’ çalışmasını başlatmıştık.” diye konuştu.

Deprem yardımlaşma seferberliği kapsamında afet bölgesindeki illere yardım amacıyla 397 milyon liralık ürünün e-ticaret platformları aracılığıyla satışının sağlandığı bilgisini veren Bolat, bu yıl da Bakanlık ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin girişimleriyle 11 ile destek olmak amacıyla “e-Birliktelik Kampanyası”nı yeniden başlattıklarını anlattı.

“Bir ila 3 ay komisyonsuz ya da düşük komisyonlu satış desteği sağlanacak”

Bakan Bolat, geleneksel ticaretin dijital hali olarak adlandırılabilecek e-ticarete, KOBİ ve esnaflar başta olmak üzere tüm işletmelerin adaptasyonunun önemli olduğunu dile getirdi. e-Birliktelik Kampanyası ile deprem bölgesinde yer alan ve daha önce e-ticaret faaliyetlerinde bulunmayan tacir ve esnafa e-ticaret şirketlerinin destek vereceğini vurgulayan Bolat, şöyle konuştu:

“Bir ila 3 ay komisyonsuz ya da düşük komisyonlu satış desteği sağlanacak. E-ticarete ilişkin altyapı, reklam, pazarlama ve platformda görünürlük desteği verilecek. Bölgeye ait coğrafi işaretli ürünlerin ihracatını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılacak. Hem esnaf ve tacirlere hem de esnaf ya da tacir olmayan dezavantajlı gruplara yani ev hanımları, engelli bireyler gibi tacir statüsünde değiller ama onlara da e-ticaret, eğitim desteği verilmesi gibi destekler sağlanacak. Böylece deprem bölgesinde ticaretin canlandırılmasına ekstra katkı verilecek.”

“Sürdürülebilir bir e-ticaret ekosisteminin inşa edilmesi hedefleniyor”

Bakan Bolat, söz konusu kampanya kapsamında ayrıca Kızılay ve AFAD gibi kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin yardım ve destek kartlarının satışa sunulacağını, dileyen vatandaşların depremzedelere istediği oranda bağış yapabilmesinin sağlanacağını ifade etti.

Ürün tedarikinin de mümkün olduğunca deprem bölgesinden karşılanacağını vurgulayan Bolat, “Ticaret Bakanlığımız öncülüğünde TOBB ile hazırlanan ‘e-Birliktelik Kampanyamız’ ile deprem bölgesinde sürdürülebilir bir e-ticaret ekosisteminin inşa edilmesi, coğrafi işaretli milli zenginliklerimizin uluslararası arenaya tanıtılması, henüz e-ticaretle tanışmayan esnaf ve KOBİ’lerimizin, ürünlerini yepyeni pazarlara tanıtabilmelerinin önünün açılması hedefleniyor.” Dedi.

Bu ve benzer kampanyalarla deprem bölgesi için kalıcı çözümler üretmeye devam edileceğini vurgulayan Bolat, e-ticaretle buradaki ticaretin daha güçlü olarak yeniden ayağa kalkması temennisinde bulundu.

Yangında hayatını kaybedenler için fon kurulacak

Öte yandan, Bakan Bolat, dün İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde meydana gelen yangında 29 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, “Hepsi evlerine ekmek götüren insanlar. Orada bu iş için bulunuyorlardı. Bu hayırlı günde TOBB Türkiye e-Ticaret Meclis Başkanı Ozan Bey’e bir görev verelim. Bu kampanyaya katılan 21 firmamızdan desteklerini ortaya koyarlarsa bir fon toplayalım. Fonu o ailelere çok hızlı bir şekilde ulaştıralım.” dedi.

“Tüketiciler artık dijital ortamı tercih ediyor”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise, deprem bölgesinin süratle toparlanması adına yapılabilecek belki de en önemli faaliyeti, üretim ve ticaret hayatına doğrudan etki edecek çalışmalar olacağını dile getirerek, “Bu anlamda teknoloji ve dijital çağın bize sunduğu imkanlardan en verimli şekilde faydalanmalıyız. Ticaret Bakanlığımızın açıkladığı son verilere göre 2023 yılının ilk 6 ayında e-ticaret hacmi 652 milyar liraya ulaştı. E-ticaretin genel ticaret içindeki payı da ilk kez yüzde 20’nin üzerine çıktı. Demek ki, tüketiciler artık dijital ortamı tercih ediyor.” dedi.

“Kampanya 3 ay boyunca devam edecek”

Hisarcıklıoğlu, kampanyanın 3 ay boyunca devam edeceğine dikkat çekerek, “E-Ticaret Meclis Üyesi 20 şirketimiz, deprem bölgesinde yer alan yerel üretici ve satıcılarımıza çeşitli destekler sunacak. Kampanya ile e-ticaret şirketlerimiz, deprem bölgesinde bulunan ve e-ticaret platformlarında satış yapacak şirketlerden 3 ay boyunca komisyon ve hizmet bedeli alınmayacağını taahhüt ediyor. Bunun yanında bölgedeki satıcıların ve ürünlerinin ülke genelinde öne çıkmaları ve satış miktarlarını artırmaları adına reklam desteği verilecek.” açıklamasında bulundu.

“Kadın girişimcilerin hazırladığı ürünler ile coğrafi işaretli ürünlerin satışına öncelik verilecek”

Kampanya dönemi boyunca kadın girişimcilerin hazırladığı ürünler ile coğrafi işaretli ürünlerin satışına öncelik verileceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bu ürünlerin ayrı bir etiketle öne çıkarılması sağlanacak. Böylece 81 ilden tüketicilerimizin bu ürünlere daha kolay erişmesi sağlanacak. E-ticaret şirketlerimiz yine bu kampanya kapsamında yöresel ürünlere alım garantisi verecek. İlave olarak ihtiyaç sahipleri için gıda paketi desteği sağlanacak.” ifadelerini kullandı.

“E-Birliktelik Kampanyası ile destekleri sürdürüyoruz”

Diğer taraftan, Bakan Bolat, lansman programı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Ticaret Bakanlığı olarak, TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi Başkanı Sayın Ozan Acar ve e-ticaret sektörünün kıymetli şirket temsilcileri ile gerçekleştirdiğimiz Deprem Bölgesi E-Birliktelik Kampanyası Lansmanı’nda, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürüttüğümüz yardımlaşma seferberliğini bir adım daha ileri taşıdık.

Geçen yıl başlattığımız ve 75 işletmenin katıldığı E-Seferberlik ile deprem bölgesine 397 milyon TL değerinde yardım sağlanmıştı. Bugün, 11 ilimizi kapsayan ve ekonomik hayatı canlandırmayı amaçlayan E-Birliktelik Kampanyası ile bu destekleri artırarak sürdürüyoruz.

Kampanya kapsamında e-ticaret faaliyetinde bulunmayan KOBİ’ler, esnaflar ve tacirlere 3 ay boyunca komisyonsuz satış, reklam, pazarlama desteği ile birlikte e-ticaret eğitimleri de sunarak, bölge halkının refahının artırılması ve ticaret hayatının hızlandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, Kızılay ve AFAD’ın yardım-destek kartlarını ve gıda paketlerini satışa sunarak, vatandaşlarımızın depremzedelere destek olmalarını kolaylaştırıyoruz.

Hükümetimizin, AFAD ve TOKİ başta olmak üzere ilgili kuruluşlarımızın, sektörel ticari kuruluşlarımızın, STK’larımızın ve vatandaşlarımızın destekleriyle birlikte, deprem bölgesindeki ekonomik hayatın ve ticaretin daha da güçlenerek ayağa kalkması için hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deprem Bölgesi E-Birliktelik Kampanya’mızın vatandaşlarımıza ve bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyor, bu anlamlı kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

E-Ticaret Meclisi’nden “E-birliktelik” kampanyası

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

dropshipping
E-İhracat

“Türkiye’de dropshipping çok mantıklı”

Türk satıcılara Amazon’da satış ve dropshipping rehberliği yapan OneAmz, Amazon’da satış konusunda hem yazılım hem ara depo hem de pakete dahil birebir mentörlük hizmetleri veriyor.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı