worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

ChatGPT, DALL-E 3 ile görüntü oluşturabilecek

ChatGPT

OpenAI, DALL-E görüntü oluşturucusunun yeni bir sürümünü küçük bir beta test grubuna yayınladı. DALL-E’nin üçüncü sürümünün ChatGPT yapay zeka robotuna entegre bir şekilde çalışabileceği ve yeni sürümün daha gerçekçi görüntüler ürettiği açıklandı.

DALL-E 3‘ün karmaşık komutlarda bile DALL-2’ye göre çok daha iyi ve gerçekçi sonuçlar ortaya koyacağı belirtildi. OpenAI, DALL-E’nin üçüncü sürümü sayesinde yapay zeka araçlarının çok daha fazla insanın kullanabileceği kolaylıkta olmaya başlayacağını ifade etti. DALL-E’nin eski sürümünün, insan elleri gibi anatomik açıdan ayrıntılı organlarda, harf ve sayılarda hata yapabildiği hatırlatılarak, DALL-E 3‘ün önceki versiyonlarına göre daha ikna edici görüntüler üretebildiği, harfler, sayılar ve insan eli içeren görüntüler için özel bir beceri göstererek, hataların ortadan kaldırıldığı söylendi.

‘Kullanıcıların ne istediğini anlama ve oluşturma konusunda çok daha iyi’

OpenAI araştırmacısı Aditya Ramesh, yeni sürümün kullanıcıların ne istediğini anlama ve oluşturma konusunda çok daha iyi olduğunu ifade ederek, teknolojinin İngilizce dilini daha kesin bir şekilde kavramak için inşa edildiğini söyledi.

Bir diğer OpenAI araştırmacısı Gabriel Goh ise ChatGPT’nin artık nasıl ayrıntılı metin açıklamaları oluşturabildiğini ve bunların daha sonra görüntü üretmek için kullanıldığını açıkladı. Goh, DALL-E’nin yeni versiyonunun çok paragraflı açıklamalardan görüntüler üretebildiğini ve en ince ayrıntısına kadar verilen talimatları yakından takip edebildiğini belirtti.

ChatGPT entegrasyonu nasıl çalışıyor?

DALL-E 3‘ün ChatGPT entegrasyonu ile kullanıcıların, yapay zeka aracını yönlendirmek için kendi ayrıntılı istemini bulması gerekmediği, istemlerin ChatGPT tarafında oluşturabildiği aktarıldı. İstemleri daha iyi algılama ve daha iyi sonuçlar üretmek için geliştirilen DALL-E 3‘ün ChatGPT tarafından yazılan istemi takip ettiği ifade edildi.

DALL-E 3’te yeni güvenlik önlemleri var

OpenAI’ın kullanıma sunduğu yeni teknoloji hakkında uzmanlar tarafından uyarılar yapıldı. Görüntü üreten teknolojinin internette büyük miktarda dezenformasyon yaymak için kullanılabileceği uyarısında bulunuldu. Ancak OpenAI’nin yaptığı açıklamada, DALL-E’nin üçüncü versiyonu ile gelen özellikler arasında kötüye kullanımı engelleyen bazı güvenlik önlemlerinin de olduğu belirtildi. Şiddet ve suç içeren bazı kelimelerin komutlarda kullanımının engellendiği ve kullanıcıların politikacı ve sanatçı gibi tanınmış isimlerin görsellerini DALL-E 3 tarafından oluşturamayacağı aktarıldı.

Ayrıca şirketin DALL-E’nin belirli sanatçıların stillerini taklit etme yeteneğini de sınırlamaya çalıştığı belirtildi. Sanatçıların da OpenAI’ın metinden görüntü oluşturma modellerinin gelecek versiyonlarını eğitmek için sanat eserlerinin bir kısmının ya da tamamının kullanılmasını reddedebileceği kaydedildi.

DALL-E 3 ekim ayında kullanılabilecek

OpenAI şu anda DALL-E 3 aracını bir beta test grubuna yayınladı. Yeni sürümün, ekim ayında ChatGPT+ kullanıcıları için kullanıma açılacağı belirtildi. Şirketin, daha sonra DALL-E 3‘ü araştırma laboratuvarlarına ve API hizmeti için müşterilerine sunmayı planladığı aktarıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler