worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

OpenAI, görselleri anlayabilen, şarkı besteleyebilen GPT-4’ü tanıttı

OpenAI

Daha güvenli ve kullanışlı bir model olarak karşımıza çıkan GPT-4, metne dayalı komutlara cevap vermenin ötesinde şarkılar besteleyebiliyor ya da kullanıcının yazım tarzını öğrenebiliyor. 

Daha gelişmiş yeteneklere sahip

Üretimsel yapay zeka rüzgarı GPT-3 destekli ChatGPT ile güçlenirken, OpenAI yeni nesil modeli GPT-4’u bugün piyasaya sürdü. İlk olarak 2020 yılında piyasaya sürülen GPT-3 modeliyle karşılaştırıldığında GPT-4’un çok daha gelişmiş yeteneklere sahip olduğunu söylemek mümkün. 

Daha güvenli ve kullanışlı bir model olarak karşımıza çıkan GPT-4, metne dayalı komutlara cevap vermenin ötesinde şarkılar besteleyebiliyor ya da kullanıcının yazım tarzını öğrenebiliyor. 

OpenAI örnek görsel paylaştı

Bunlara ek olarak GPT-4, metne dayalı komutların yanı sıra görsel girdilerini de kabul ediyor. Open AI’ın web sitesinde kullanılan görsel örnek, bu yeteneği çok güzel özetliyor. GPT-4, görsel olarak yapılan esprileri adım adım açıklayabiliyor. 

Daha iyi muhakeme kabiliyeti

Bu yeni yeteneklere, daha iyi bir muhakeme kabiliyetinin eklendiğini de belirtelim. GPT-4 birden fazla veri noktası içeren karmaşık soruları daha iyi bir şekilde çözüyor. GPT-4’un diğer modele kıyasla sınavlarda gösterdiği yüksek başarı oranlarını görmek mümkün. 

OpenAI, GPT-4’u daha doğru ve güvenilir hale getirmek için insanlardan gelen geri bildirimlerden faydalandığını belirtiyor. Üstelik bu geri bildirimlere ChatGPT’den gelen geri bildirimler de dahil. ChatGPT Plus aboneleri için kullanıma sunulan GPT-4 API’ının, bekleme listesi üzerinden geliştiricilere açıldığını da ekleyelim.

Bu noktada ChatGPT Plus’ın aylık 20 dolar abonelik ücretine sahip olduğunu da hatırlatalım. Bu gelişmelerle birlikte Duolingo, Be My Eyes, Stripe ve Khan Academy GPT-4 modeliyle entegre olurken, Microsoft “yeni Bing”in sohbet deneyiminin GPT-4 üzerine inşa edildiğini açıkladı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.