worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon, otomobil satışına başlıyor

otomobil

Amazon, 2024 yılında ilk kez otomobil satışına başlıyor. Satıcılar, Amazon’un ABD mağazasında araç satabilecek. Müşterilerin satın alabileceği ilk marka Hyundai olacak.

Bu yeni dijital alışveriş deneyimi, müşterilerin online olarak yeni bir araba satın almalarını ve daha sonra kendileri için en uygun zamanda yerel bayilerinden teslim almalarını veya teslim etmelerini kolaylaştıracak. Müşteriler, model, donanım, renk ve özellikler de dahil olmak üzere çeşitli tercihlere göre bölgelerindeki mevcut araçları Amazon’da arayabilecek. Ayrıca, tercih ettikleri arabayı seçebilecek ve ardından seçtikleri ödeme ve finansman seçenekleriyle online ödeme yapabilecek.

Amazon ile Meta’dan çığır açan e-ticaret iş birliği!

Müşterilerin otomobilleri bayiden ya da adresine teslim alabilecek

Online müşteriler önceden Amazon’da araç galerilerini inceleyebiliyor ya da araç fiyatlarını karşılaştırabiliyordu; ancak araç satın alamıyorlardı. Amazon’daki bu yeni alışveriş deneyimi, otomobil bayilerinin seçimleri konusunda farkındalık oluşturmaları ve müşterilerine kolaylık sunmaları için başka bir yol sunacak.

Amazon, Hyundai ile bayilerin sitesi üzerinden otomobil satmasına olanak tanıyacak bir anlaşma yaptı. Otomobillerin teslimatında müşterilere iki seçenek sunulacak; isteyen araçlarını yakındaki bir bayiden alabilecek ya da eve teslimat seçeneğini kullanabilecek. Nihayetinde Amazon, müşteri ile bayi arasında bir aracı olacak.

Amazon’da araba satışları ilk olarak ABD’de başlayacak

Amazon, Hyundai araçların satışına şimdilik sadece ABD’de başlayacak. Sürecin diğer ülkeler ve otomobil firmaları için de geçerli olup olmayacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Öte yandan, Hyundai ile yapılan anlaşma çerçevesinde Amazon’un Alexa sesli asistanı, 2025 yılından itibaren Hyundai araçlarında kullanılabilecek. Hyundai, aynı zamanda bulut hizmetleri için AWS’yi kullanacak.

Amazon CEO’su Andy Jassy, Amazon ve Hyundai Motor Company’in geniş bir stratejik ortaklık yaptığını duyurdu. Jassy, ​​”Hyundai, Amazon’un müşterilerin hayatlarını her gün daha iyi ve daha kolay hale getirmeye çalışma tutkusunu paylaşan çok yenilikçi bir şirket.” dedi. Hyundai CEO’su José Muñoz ise, “Bu, birlikte çıktığımız dönüşümsel bir yolculuk ve Amazon ile çok verimli, uzun vadeli bir ilişki kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler