worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon Business Avrupa’da genişlemeyi planlıyor

Amazon Business

E-ticaret devinin, Amazon Business yapısını Avrupa’da genişletme projesiyle, B2B siparişlerini artırmayı ve yüksek kar marjlarına ulaşmayı hedeflediği aktarıldı. Amazon’un şu anda Avrupalı ​​işletmelere toplu olarak ofis malzemeleri tedarik etmek için lojistiğine yatırım yaptığı belirtildi.

Amazon Business’ın brüt satışları yılda yüzde 25 arttı

Amazon Business’ın, Avrupa’daki brüt satışlarını 2020’den 2022’ye kadar yıllık bileşik yüzde 25 oranında artırdığı belirtildi. E-ticaret devinin şirketlere sunduğu ürünler çerçevesinde Avrupalı şirketlerin daha fazla çevrimiçi alışveriş yaptıkça ve toplu indirimler aradıkça satışlarının arttığı söylendi.

Şirketin şu anda birçok Avrupa ülkesinde faaliyet gösterdiği ve bu ülkelerin Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa olduğu ifade edildi. E-ticaret devinin yeni hedefinin Avrupa’da daha da genişleyerek faaliyet gösterdiği ülkeleri çeşitlendirmek olduğu açıklandı.

E-ticaret devinin, Avrupa’daki Amazon Business’ı genişletme hedefinin henüz hangi ülkeleri içerdiğinin belli olmadığı belirtildi. Şirketin işini Avrupa’da genişletme planında öncelikli olarak, lojistik yapısına yatırım gerçekleştirdiği açıklandı.

Toplu siparişler daha avantajlı

Amazon Business Başkan Yardımcısı Alexandre Gagnon, masalar, sandalyeler ve yazıcılar gibi tipik olarak şirket satın alımlarıyla ilişkili daha büyük siparişleri karşılamak için lojistiğe yatırım yaptıklarını ifade etti. Şirketin, ofis malzemelerini toplu olarak sağlamak için işletmelerle sözleşmeler gerçekleştirmek istediği belirtildi.

Business yapısının, daha az miktarda toplu teslimat yapmanın birim başına daha ucuz olması nedeniyle bireysel tüketici işi yerine toplu sipariş işleri ile daha yüksek marjları koruyabilmeyi hedeflediği açıklandı. Şirketin, potansiyel olarak Amazon’un ana tüketici işletmesinden daha karlı bir iş birimi olarak görülmesinin nedeni, birim başına daha az sayıda toplu teslimat yapmanın milyonlarca bireysel küçük teslimatlar yapmaktan daha karlı olması şeklinde ifade edildi. Gagnon, “İşletmeler daha büyük miktarlarda satın aldığından, fulfillment ekonomisi daha avantajlı” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

dropshipping
E-İhracat

“Türkiye’de dropshipping çok mantıklı”

Türk satıcılara Amazon’da satış ve dropshipping rehberliği yapan OneAmz, Amazon’da satış konusunda hem yazılım hem ara depo hem de pakete dahil birebir mentörlük hizmetleri veriyor.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı