worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon, Avrupa’da demiryolu taşımacılığına odaklandı

E-ticaret devi Amazon, İtalyan devlet demiryolları ile anlaşma yaptı. Buna göre Amazon ürünleri İtalya ve Almanya'daki dağıtım merkezleri arasında trenle taşınacak.

demiryolu

Amazon, geçtiğimiz yılın sonunda Avrupa’da demiryolu ve deniz taşımacılığını daha fazla kullandığını açıklamıştı. E-ticaret devi, toplamda 100’den fazla demiryolu hattı ve 300’den fazla deniz yolu üzerinden ürün taşımayı hedefliyor.

Amazon, İtalyan devlet demiryolu Ferrovie dello Stato (FS) ile bir anlaşma yaptığını duyurdu. Anlaşmaya göre, biri Almanya’daki Duisburg’dan İtalya’daki Pomezia’ya ve diğeri Almanya’nın Herne kentinden İtalya’nın Verona kentine olmak üzere iki demiryolu rotası kuruluyor.

İki demiryolu güzergahında dokuz haftalık tren seferleri yapılacak

FS’nin yan kuruluşu Mercitalia Intermodal, ilk rotada haftalık üç tren sağlayacak. İkinci güzergahta ise, başka bir FS şirketi olan TX Logistik tarafından haftalık sağlanacak altı tren çalışacak. İtalyan devlet demiryollarına göre bu değişim, karayolu taşımacılığına kıyasla karbondioksit (CO2) emisyonlarını yıllık 9 bin ton azaltabilir!

“Sürdürülebilir lojistik uygulamalarını geliştirmemize olanak sağlıyor”

Amazon Italia Logistics CEO’su Lorenzo Barbo, “İtalya’nın coğrafyası ve güçlü Alp bağlantıları, ülkeyi büyüyen intermodal demiryolu sektörünün avantajlarından yararlanmada kilit bir oyuncu olarak konumlandırıyor. Mercitalia ile işbirliğimizi genişletmek, sürdürülebilir lojistik uygulamalarını daha da geliştirmemize ve Avrupa tesislerimiz arasındaki demiryolu yükünü artırmamıza olanak sağlıyor.” dedi.

Mercitalia Logistics CEO’su Sabrina de Filippis ise, “Almanya’ya gidiş-dönüş demiryolu bağlantıları, Avrupa Birliği’nin 2030 yılına kadar malların yüzde 30’unun demiryoluyla taşınması hedefiyle uyumlu stratejik planımızın bir parçası.” dedi.

Lojistikçilerden ‘yeşil taşıma’ atağı

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

dropshipping
E-İhracat

“Türkiye’de dropshipping çok mantıklı”

Türk satıcılara Amazon’da satış ve dropshipping rehberliği yapan OneAmz, Amazon’da satış konusunda hem yazılım hem ara depo hem de pakete dahil birebir mentörlük hizmetleri veriyor.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı