worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

“2021’de sınır aşan B2C e-ticaret kartopu gibi büyüyecek”

2026’da sınır aşan B2C e-ticaret pazarının 4 trilyon 820 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
. Sınır aşan B2C e-ticaretin son yılların en popüler uluslararası online ticaret yöntemi olduğunu kaydetti.

İTO Başkanı Avdagiç, İTO’nun ocak ayı meclis toplantısında konuştu. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Avdagiç,  global sınır ötesi B2C e-ticaretin yani e-ihracat pazarının büyüklüğünün 2019 yılında 790 milyar doları geçtiğini; 2026 yılında ise pazarın 4.8 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Girişimcilere bu pazarda yer almaları çağrısında bulunan Avdagiç, “Türkiye olarak, reel sektörümüze canlılık kazandıran ‘geleneksel bavul ticareti’ ve ‘hızlı e-ihracat’ ile küresel ticarette iki ana damara sahip olacağız. Bu yüzden bize göre şimdi elektronik bir sefere çıkma zamanıdır.” dedi.

“Küresel bir e-ticaret platformuna kaydolun”

Avdagiç, 2021 yılında ihracatı artıracak önemli fırsatın “sınır aşan B2C elektronik ticaret” olduğunu vurguladı. Sınır aşan B2C e-ticaretin son yılların en popüler uluslararası online ticaret yöntemi olduğunu kaydetti.

Avdagiç, şu ifadeleri kullandı; “Sınır aşan B2C e-ticaret, mikro ihracat olarak da adlandırılıyor. Ürününüzü hem ulusal hem de uluslararası sınırlarda online mağazalarda alıp, satmanız anlamına geliyor. Sınır aşan B2C e-ticareti, girişimci ruha sahip, satacak bir ürün ya da hizmeti olduğunu düşünen herkes yapabilecek. O yüzden tüm girişimcilerimize bir kez daha hatırlatmak istiyorum. İhtiyacınız olan tek şey, küresel bir e-ticaret platformuna, yani güçlü bir pazaryerine satıcı olarak kaydolmak… Sonra da bir hava kargo şirketi ile anlaşma yapmak… Pazarladığınız ürünlerinizin, hava kargo ile bir günde Avrupa’ya, iki günde ABD’ye ulaşmasını sağlamak.”

“E-ticaretteki artış aritmetik değil, trigonometrik”

Şekib Avdagiç, 2021’de ‘sınır aşan B2C e-ticaret’ denilen şirketten tüketiciye yapılan e-ticaret satışlarında, çok hızlı bir yükseliş beklendiğini kaydetti. Başkan Avdagiç, şunları söyledi: “Salgın döneminde tartışmasız tek gerçek şudur ki, yeni normal artık ‘online’. Büyük bir fırsat olarak global sınır ötesi B2C e-ticaret, yani e-ihracat pazarının büyüklüğü 2019’da 790 milyar doları geçmişti. Bu rakam, pandemide henüz açıklanmamakla birlikte daha da arttı. 2026 yılında sınır aşan B2C e-ticaret pazarının 4 trilyon 820 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Yani burada müthiş bir pasta var. e-ticaretteki artış çok net gözüküyor ki aritmetik değil, trigonometrik. Yani katlanmanın da ötesinde kartopu gibi büyüyecek.”

Sınır aşan B2C e-ticaretin, ticaretin geleceğini yeniden şekillendirdiğini ifade eden İTO Başkanı, “Eğer vaktinde burada yerimizi almaz, işletmelerimizi e-ticarete uyumlu hale getirmezsek, önden gidenleri yakalamamız imkansız hale gelecek. Unutmayalım ki, müşterinin ayağına gitmek, artık ‘uçağa binip pazar pazar dolaşmak’ olarak anlaşılmıyor. Tam tersine, artık müşterinin ayağına gitmek, online ortamlarda uluslararası bir mağaza açmaya dönüştü.” şeklinde konuştu.

“B2C e-ticaretin aktif bir üyesi olun”

 İTO Başkanı, “Türkiye olarak, reel sektörümüze canlılık kazandıran ‘geleneksel bavul ticareti’ ve ‘hızlı e-ihracat’ ile küresel ticarette iki ana damara sahip olacağız” ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti; “Bu yüzden bize göre şimdi elektronik bir sefere çıkma zamanıdır. Ürünlerimizi online ağlarla dünya pazarlarına sürme zamanıdır. Tüm üyelerimizi ve girişimcilerimizi sınır aşan B2C e-ticaretin aktif bir üyesi olmaya çağırıyorum. İTO olarak kendilerine her türlü desteği vereceğimizi bilmelerini istiyorum.” Avdagiç, ayrıca, 2021 yılı çalışma kurgusunu “dijital kalkınma” üzerine kurduklarını; e-ticaret çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı

mobilya
E-Ticaret

“Mobilya satışında trend artık e-ticaret”

Mobilya sektöründe pandemiyle birlikte başlayan değişim, dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla devam ediyor. Tüketiciler, artık mağaza içi alışveriş alışkanlıklarını terkederek online kanallara yöneliyor. Bu durumun sektörde yeni bir

n11
Markalar

Getir, n11’i satmayı düşünüyor!

Hızlı teslimat platformu Getir’in bir süre önce satın aldığı e-ticaret platformu n11’i satmayı düşündüğü iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde Britanya’dan çekileceği; Almanya ve Hollanda operasyonlarını kapatmayı