worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

ShopiVerse’ün e-ihracat yolculuğunda başarı hikayesi

ShopiVerse

WORLDEF’in kurucu ortaklarından ve ShopiVerse’ün kurucu ortağı ve CEO’su Orxan Isayev e-ticaret yolculuğu içerisinde ShopiVerse serüvenin nasıl başladığını paylaştı. Eğitmen sıfatıyla da bilinen ve sevilen Orxan Isayev sektörle ilgili görüşlerini, ekosistemin hızla gelişmesi hakkında fikirlerini aktarırken pazarın göz ardı etmemesi gereken konulara da değindi. Isayev, ShopiVerse’ün kitle fonlamaya açıldığını da açıkladı. 

ShopiVerse gelişen e-ticaret ekosisteminin ihtiyaçları ile doğdu 

ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev, “WORLDEF yıllarca sektörde eğitim ve etkinlik alanlarında faaliyet göstererek hem genç nüfus ile hem e-ticaret firmaları ile hem de pazara yardımcı işletmelerle ile sıkı temaslar halinde oldu. Bu network ağı bizlere Türkiye’nin gelişen e-ticaret oyununda büyümek istediğini ve bunun önemli fırsatlarından birinin ‘e-ihracat yolculuğunda’ olduğunu gösterdi.” diye konuştu. 

Ülkemiz döviz kazanmanın büyük fırsatlar içerdiği bir dönemden geçmekte. Bu durumu Isayev, “E-ticaret firmalarının bakış açılarını e-ihracat vizyonuna çevirmelerini sağladı. Biz de bu vizyonu ihracat-e dediğimiz kavramı ortaya atarak ve buna ön ayak olacak ShopiVerse markasını ve yazılımını hayata geçirme kararı aldık.” diyerek yorumladı. 

E-ihracat süreçlerinin her adımında destekçiniz ‘ShopiVerse’ 

 Isayev, e-ticaretin dünyada da olduğu gibi ülkemizde de hızla büyüyüp gelişen bir sektör olduğunu ifade etti. Geleneksel ticaretin tüm kabiliyetlerinin yanında bir de dijital yeteneklerinizi geliştirmenin ve eklemenin gerektiği bir sistem olduğunu söyleyen Isayev, “Hal böyle olunca aslında karmaşık sistemler ağı oluşmaya başlıyor. Ülkemizde çok değerli üreticiler ve ürünler var, bunların ihracat potansiyelleri çok yüksek ve karlı olanları da var. Bu firmaların konu e-ihracata gelince yurt dışı pazaryerleri ve depolamanın en büyük çekince olduğunu gördük. Biz de bu konuyu uçtan uca çözecek bir yazılım geliştirmeye ve bunu destekleyen hizmetler ile tamamlayıcı bir model kurmaya karar verdik. ShopiVerse tamamen bu misyon ve hizmet anlayışı ile e-ihracat firmalarımızı yurt dışına açan bir kapı görevi görüyor.” dedi. 

Tüm operasyonlarınızı tek bir panelden yönetin 

E-ihracat yurt dışı pazarlarında gerekli marka bilinirliği ve müşteriye ulaşma kabiliyeti kazanana kadar global pazaryerleri ile içli dışlı olmayı gerektiriyor. Türk firmalarının fırsatları yakalayabileceği büyük potansiyeller var. Bu potansiyelleri ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev anlattı: 

ShopiVerse bu anlamda yaptığı araştırmalar ve iş birlikleri sonucunda 30’dan fazla global pazaryerine entegre bir panel sunuyor. Bu sayede firmalar birden çok pazaryerini yönetimi kolay ve tek bir noktada olan yazılımımız üzerinden ürünlerini listeleyebiliyorlar. İhracat-e dediğimiz ve üreticinin ürünlerini hedef ülkede depolayarak siparişleri anlık olarak o bölgeden çıkartıp müşteriye ulaştırabilme avantajını firmalarımıza sağlamak amacıyla da Amerika ve Avrupa’da 50’den fazla noktada fulfillment hizmeti veren e-ticaret deposu da yine aynı panelin içinde mevcut.” 

ShopiVerse yeni iş modelini hizmete hazırlıyor 

Orxan Isayev, Shopiverse’ün 2 yıllık bir yazılım geliştirme ve MVP aşamasından sonra bir yıl kadar önce resmi olarak ticari müşterilerine hizmet vermeye başladığını söyledi. Isayev, “Bu aşamada sistemimize birçok farklı büyük şirket güvendi ve bizlerle e-ihracat süreçlerine başladılar veya bizimle devam ettiler. Buradaki operasyonlarımızın başarıyla gitmesi sonucu çok yakın zamanda ikinci bir iş modelimizi de devreye alacağız.” diye konuştu. 

ShopiVerse’ün ilerleme aşamasının temel taşlarından birinin Enterprise satışları olduğunu söyleyen Isayev, dijital satış kabiliyetini geliştirmiş firmaların ShopiVerse panelinde de satış hakkı olduğunu söyledi: 

“Şimdiye kadar müşterilerimize kendi ürünlerini satabildikleri Enterprise hizmetimiz ile uçtan uca hizmet verdiğimiz model ile ilerledik. Bu model “satmak” diye adlandırdığımız başarılı bir sistem. Yeni modelimizde yine Türkiye’de çok değerli üreticilerin ürünlerini e-ticaret operasyonlarına hakim olamadıkları için e-ihracat fırsatlarından faydalanamadıklarını biliyoruz ve buna çözüm getiriyoruz. Bu çözümü dijitalde satış kabiliyetlerini geliştirmiş firmaların ShopiVerse paneli içerisinde üreticilerin ürünlerine satış hakkı tanınarak satma imkanı ile getirdik. “sattırmak” dediğimiz bu modelde satıcı firmalar ShopiVerse sistemine dahil olmuş üreticilerimizin ürünlerini satabilecekler. Böylelikle kaliteli ürünlerin global pazaryerlerinde satışı bilen profesyoneller ile buluşmasına aracılık ediyoruz.”  

Kitle fonlamaya açılıyoruz 

Ve dünyanın en büyük e-ticaret/e-ihracat organizasyonu olacak 10. WORLD ECOMMERCE FORUM… Etkinlik, dünyadaki e-ticaret paydaşlarını İstanbul’da bir araya getiriyor. Ekonomistlerden pazaryeri sahiplerine kadar birçok uzman bu organizasyonda buluştu. Isayev, “Sektörün tüm paydaşlarına hitap eden çok önemli bir etkinlik. Diamond sponsor olarak yerimizi alacağız elbette ama bunun ötesinde bu forumda hem yeni modelimizi ayrıntıları ile açıklayacağız hem de fonbulucu aracılığı ile kitle fonlamaya açıldık. Türkiye’deki teknoloji şirketleri ve girişimler, özellikle e-ticaret, finansal teknoloji, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi alanlarda yoğunlaşmış durumda. Bu sektörlerdeki büyüme ve başarılar, Türkiye’nin teknoloji ekosistemine olan güveni artırarak yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Yaptığımız yatırım planlaması 4 yılda 50x yatırım getirisi ile yatırımcıların şimdiden ilgisini çekmeye başladı bile.” açıklamasını yaptı. 

ShopiVerse hedeflerini en başından büyük belirledi. Orxan Isayev, bu hedeflere ulaşmak için atılan adımlara dikkat çekti: 

“Unicorn ve decacorn hedeflerimize ulaşmak için bir yol haritası oluşturduk ve bu hedeflere doğru ilerliyoruz. Sürekli kendimizi geliştiriyor ve yeni pazarlara açılıyoruz. Hizmetlerimizle, iş modelimizle, iş ortaklarımızla ve en önemlisi ekibimizle bu hedefleri gerçekleştirmek için yola çıktık ve her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Bu adımlar ileride Global bir entegrasyon firması olup sadece Türk firmalarına değil yurt dışındaki firmalar için de değer sunan bir yapının yolculuğundaki ilerlemeler. Umuyoruz ki ülkemize ve dünya e-ticaret ekosistemine değer üreten bir firma olarak bayrağımızı teknoloji alanında gururla taşıyacağız.” 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler