worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

YouTube, videolardaki ürünleri algılayacak yapay zekâ uygulamasını test ediyor

Youtube
Youtube

YouTube’un önerdiği tek şey videolar olmayabilir. YouTube son deneyinde, videolardaki otomatik ürün listesi ve ilgili öğeler oluşturan yeni bir özelliği test ediyor. Önerilen videolar arasında görünecek olan ürün algılama özelliği, YouTube’da bu ürünler hakkında daha fazla video ve ayrıntı keşfetmeye yardımcı oluyor.

YouTube’daki yeni özellik ABD’de kullanılıyor

ABD’de video izleyen herhangi bir izleyicinin bu özelliği görebileceği belirtildi. Şu anda bu özellik ve özelliğin uluslararası YouTube kullanıcılarına sunulması olasılığı hakkında da bazı detaylar verildi.

Ürün algılama özelliği, tüketicilerin popüler influencerların önerdiği ürünleri satın almalarını kolaylaştırabilecek en son deney. Şirket, ocak ayında çeşitli içerik oluşturucularla YouTube’da alışveriş yapmanın yollarını denediğini duyurmuştu. Video paylaşım platformu, yaklaşık 1 yıl önce kullanıcıların bir videoda bahsedilen ürünler hakkında daha fazla bilgi görmesine olanak tanıyan “bu videodaki ürünler” özelliği üzerinde deneyler yapıyordu.

“Linki aşağıya bırakıyorum” cümlesi tarihe karışabilir!

Google, geçtiğimiz haziran ayında izleyicileri bir ürün satın almaları için doğrudan perakendecinin web sitesine yönlendiren bir “şimdi alışveriş yap” butonu içeren, özellikle YouTube için alışveriş yapılabilir video reklamlar yayınladı. Bu teknoloji sayesinde influencerların hep kullandığı “linki aşağıya bırakıyorum” cümlesi tarihe karışabilir!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler