worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

WORLDEF, Web Summit 2023’te yerini aldı!

web summit

Web Summit Lisbon, 13-16 Kasım 2023 tarihleri arasında global teknoloji sektöründen 70 binden fazla kişiyi ve şirketi bir araya getirdi. Dünyanın en popüler teknoloji etkinlikleri arasında yer alan Web Summit’te WORLDEF de yer aldı. WORLDEF Başkanı Ömer Nart ve WORLDEF’in iştiraklerinden ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev, beraberindeki heyetle Web Summit’e katıldı.

“Daha iyisini daha büyüğünü başarabiliriz”

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, zirve hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, “Neden Türkiye’den çıkan bir etkinlik markası dünya çapında olmasın? Lokal kalmak bizim kaderimizse biz bunu reddediyoruz! WORLDEF olarak Web Summit’teyiz; çünkü neyi doğru yaptılarsa, yerinde görüp ilham almaya gidiyoruz. WORLDEF ISTANBUL’u dünyanın en etkili e-ticaret ve teknoloji etkinliği yapmayı bu ülkeye bir borç olarak görüyoruz. Biz daha iyisini daha büyüğünü başarabiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın en büyük en etkili etkinliği İstanbul’da olacak”

Ömer Nart, şunları ifade etti: “WORLDEF ISTANBUL 2024 bambaşka olacak! Neden mi? WORLDEF’te tüm Türkiye’yi ve de kısmen yakın ülkeleri bir araya getirmeyi başardık. Şimdi ise tüm dünyayı bir araya nasıl getirebiliriz diye burada, Lizbon’dayız. Web Summit’in ilham veren küresel bir vizyonu var. Heybemiz dopdolu döneceğiz buradan. E-ticaret dikeyinde dünyanın tartışmasız en büyük ve en etkili etkinliği 6-8 Haziran 2024’te İstanbul’da olacak. Yepyeni bir bakış açısıyla ve bambaşka bir konseptle…”

WORLDEF ISTANBUL 2024 KAYIT

Türkiye’den 250 kişi katıldı

Öte yandan, DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı Erdem Erkul, Lizbon’da düzenlenen Web Summit 2023’e, Türkiye’den 40’a yakın startup, 7 orta ve büyük ölçekli şirket ve yaklaşık 250 kişiyle katıldıklarını söyledi. Erkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Web Summit‘e katılan teknoloji şirketleriyle girişimcilerin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, etkinlikle dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara ülkenin teknoloji alanındaki hedeflerini ve Türkiye’ye neden yatırım yapılması gerektiğini paylaştıklarını söyledi. Erkul, dünyanın önde gelen teknoloji liderleri, yatırımcıları ve girişimcileriyle burada işbirliği yapma imkanı olduğunu vurguladı.

“Fortune 500’de Türk şirketlerinin sayısını artırmak istiyoruz”

Web Summit’te ekosistem oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Erkul, şunları kaydetti: “Etkinlikte, şirketlerimiz ve startuplarımız kendilerini anlatmaya ve tanıtmaya imkan sağlıyor. Birebir toplantılarla da yatırımcı, girişimci ve teknoloji liderleriyle bir araya geliyoruz. Fortune 500‘de Türk şirketlerinin sayısını artırmak istiyoruz. Bunun da teknoloji ve inovasyonla olacağına inanıyoruz. Bu anlamda teknolojinin kaldıraç etkisiyle şirketlerimizin de listeye girebileceğini düşünüyoruz. Burada hem yaptığımız yenilikçi çözümleri anlatıyoruz hem de dünya trendlerini takip ediyoruz.”

“Siber güvenlik, yapay zeka, oyun ve e-ticarette kümelenme devam ediyor”

Erkul, Türkiye’nin Avrupa’daki en genç nüfusa sahip ülke olduğuna dikkati çekerek, “Savunma sanayisinde kümelenmeyle başarı elde edildi. Kümelenme, siber güvenlik, yapay zeka, oyun ve e-ticaret alanında devam ediyor. Oyun alanında Avrupa’da 2. sıradayız, dünyada da ilk 4’teyiz. Ayrıca, bu alanlarda işbirliklerimiz de devam ediyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin yeni nesil teknolojiler geliştirme konusunda yavaş hareket etmediğini belirten Erkul, Türkiye’nin, altyapısı, internet penetrasyonu ve bin 200’den fazla AR-GE merkeziyle gelecek 5 yılda yeni nesil teknolojiler alanında dünya genelinde güçlü bir oyuncu olacağını sözlerine ekledi.

Web Summit, 2009’dan bu yana her yıl düzenleniyor

Portekiz Lizbon’da düzenlenen yıllık teknoloji konferansı olan Web Summit, 2009 yılından bu yana “dünyanın en büyük ve en iyi etkinliklerinden biri” olarak biliniyor. 2009 yılında Paddy Cosgrave, David Kelly ve Daire Hickey tarafından kurulan Web Summit, 2016 yılına kadar İrlanda’nın Dublin kentinde düzenlendi. Daha sonra kalıcı olarak Lizbon’a taşındı. Etkinlik; pek çok endüstriden yöneticileri, politikacıları, devlet başkanlarını, teknoloji şirketlerinin kurucularını, CEO‘ları ve startupları bir araya getiriyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler