worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

WORLDEF Vefa Ödülleri sahiplerini buldu

WORLDEF Vefa Ödülleri, e-ticaret sektöründe yenilikleri benimseyen ve kalıcı izler bırakan firmalara takdirlerini sunmak, onların başarılarını yüksek sesle kutlamak için düzenlendi. Etkinliğin sunuculuğunu ekranların sevilen ismi Oylum Talu üstlendi.

Sektörün en parlak yıldızlarının bir araya geldiği bu özel etkinlik, açılış konuşmaları ile başladı.

“İş hacminin 2 milyar dolar olması bekleniyor”

Açılış konuşmasını yapan WORLDEF Başkanı Ömer Nart, WORLD ECOMMERCE FORUM‘a dikkat çekti:

“E-Ticaretin Yeni Yüzyılı” temasının işleneceği forumda, 500’den fazla konuşmacı ve 400’den fazla firma stantlarıyla etkinliğe katılacak. 70 binden fazla Amazon ve Etsy satıcısı da forumda yer alacak. Ayrıca binlerce B2B iş birliğine ev sahipliği yapacak forum, global e-ticaret ekosisteminde 300 milyar dolarlık hacmi bulunan markalar ve platformları buluşturuyor. WORLD ECOMMERCE FORUM’un Türkiye’de oluşturacağı iş hacminin ise 2 milyar dolar olması bekleniyor.”

“E-ticaret, ticaretin tam merkezine yerleşti”

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, etkinliğin sektörün geleceği için önemli bir rol oynayacağını belirtti. Nart, “E-ticaret, ticaretin tam merkezine yerleşti. Giderek ana akım ticaret modeli haline gelen e-ticarete artık hiç kimse duyarsız değil. Birçok ülkede e-ticaret ile ilgili kanunlar güncelleniyor, yeni düzenlemeler ve yönetmelikler çıkarılıyor. Bunlarla birlikte e-ticaret, gelişen teknoloji ile evriliyor. Metaverse, yapay zeka, makine öğrenimi, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi uygulamalar, e-ticareti de dönüştürüyor. Bu noktada sürdürülebilirlik, kârlılık, lojistik ve tüketici alışkanlıkları gibi birçok konu e-ticaret ekosisteminin önüne çıkıyor. Bu gerçekler ortadayken WORLDEF olarak ekosistemde sürdürülebilir bir dengenin kurulması için önemli bir misyonu yerine getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

ShopiVerse 1 yaşında milyonlarca dolar e-ihracat yaptı

Açılış konuşmalarında ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev açıklamalarda bulundu. Isayev, WORLD ECOMMERCE FORUM’da bulunan şirketleri yatırım turu için ortaklığa davet etti. Isayev, “”ShopiVerse’ün daha geçen ay 1 yaşını kutladık. Bugün itibariyla ShopiVerse emekleme aşamasında olmasına rağmen milyonlarca dolar e-ihracat yapmış bulunuyoruz ve ekosisteme ciddi manada katkı sağlamaya devam ediyoruz. Sektörde aramızda birçok arkadaşımızla tanışıyoruz. Zaman zaman ‘Bir yerden ortak olmamız lazım.’ diye konuşuyorduk. Biz de yarın ShopiVerse’ün yatırım turunu ilan edeceğiz. Siz değerli dostlarımızı yatırıma davet ediyoruz.” dedi.

“Türkiye’den Unicorn çıkartacağız”

ShopiVerse bünyesinde satmak ve sattırmak olarak iki modelle ilerlenildiğini söyleyen ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev, “Sadece satmak modeline baktığımızda yaklaşık 8 milyarlık pazarı konuşuyoruz. Diğer taraftan sattırmak modeline baktığımızda 476 milyar dolar bir pazar var. Hedefimiz 2027 yılına geldiğimizde, dünya genelinde sadece yüzde 1’lik pay alabilmek. Bunu başardığımızda Türkiye’den bir Unicorn çıkarmış olacağız. Gelin, bu yolculukta başarımıza ortak olun.” açıklamasını yaptı.

“Türkiye avantajlı konumdadır”

Açılışta, kısa bir konuşma yapan New York Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe ise ABD’nin Türkiye ile tarihten beri özellikle tedarik zinciri konusunda sıkı bir iş birliği ilişkisinin bulunduğunu söyledi. ”Tedarik zinciri, çok önemli bir konudur ve Türkiye bulunduğu konum itibarıyla avantajlı bir konumdadır.” dedi.

“Ayrıca, siber güvenlik de çok önemli bir konudur ve verilerin korunması büyük bir önem taşır. Türkiye, bu alanda büyük bir rol oynayacak, özellikle e-ticaretin büyük bir parçası olacak ve önemli bir yer edinecektir.” diyen Jaffe, WORLD ECOMMERCE FORUM’a katılımcılara ‘New York’ta görüşmek üzere, umuyoruz ki World E-Commerce Forum dünya çapında yer alacak ve büyük bir başarı elde edecektir.” diyerek seslendi.

Ayrıca, Aras Kargo CEO’su Utku Ayyarkın ve ikas CEO’su Mustafa Namoğlu da birer konuşma yaptı.

WORLDEF Vefa Ödülleri ile katkıda bulunanlar unutulmadı

WORLDEF Vefa Ödülleri’nin en büyük amacı, etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkür etmek ve onurlandırmaktı. Bu özel gece, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirerek, yeni iş birliklerinin ve sinerjilerin doğmasına olanak sağlayacak bir zemin oluşturdu.

7 Haziran’da bu değerli etkinliği düzenleyen WORLDEF, katılımcılara ve sektöre yaptıkları değerli katkılardan dolayı teşekkür etti. Bu heyecan verici gece, e-ticaret dünyasının kalbinin attığı bir platform oldu.

Süleyman Orakçıoğlu, Orka Holding’in CEO’su; Bülent Kutacun, Pazarama’nın Genel Müdür Yardımcısı; Utku Ayyarkın, Aras Kargo’nun Genel Müdürü & Yönetim Kurulu Üyesi ve Cem Oğuz, Sürat Kargo’nun Genel Müdürü, bu yılın ödül sahipleri arasında yer aldılar.

İkas CEO’ su Mustafa Namoğlu ve Hepsiburada CEO’su Nilhan Önal Gökçetekin’e de özel ödül verildi. Celal Toprak, TGRT Haber’in Ekonomi Haberleri Müdürü; İlker Güneş, Turkcell’in Dijital Kanallar Direktörü ve Abdullah Güç, GMKA’nın Genel Sekreteri ödül alan diğer isimlerden oldu. İSTKA’nın Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen aynı zamanda Zeki Durak’ın ödülünü de aldı. Ebebek’in ödülünü ise Gönenç Şener aldı. ETİD’in Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, ToptanTR’nin CEO’su Sezgin Şener ve UPS’in Ülke Müdürü Engin Kolat da ödül sahibi oldular.

Ayrıca, T-soft’un Kurucu & CEO’su Ömer Arıkan, Ticimax’in Kurucu & CEO’su Cenk Çiğdemli, ASKON’un Genel Başkanı Orhan Aydın ve PRAEXPORT/PRASOFT’un Kurucu Ortak-COO’su Ali Aygün(ELC) ödül alan diğer isimler arasında. E-ticaret sektörünün farklı alanlarından önemli isimleri bir araya getiren bu ödül töreni, sektörün büyümesine ve gelişmesine büyük katkı sağlıyor. WORLDEF, bu tür etkinliklerle e-ticaret sektörünün daha fazla tanınmasını ve sektöre olan ilginin artmasını hedefledi. Elider Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Darbay ve Nüde Danışmanlık Kurucu ve Yöneticisi Nüket Oral Dokuz da ödüle layık görüldü.

Bu ödüller, e-ticaret alanında çalışan ve bu sektöre değer katan tüm isimlerin başarısını ve çabalarını takdir etme amacı taşıdı. Ödül töreninin, e-ticaret sektöründeki inovasyonu ve çeşitliliği kutlamanın yanı sıra, sektördeki liderler arasında iş birliğini ve ağ kurmayı teşvik etmesi hedeflendi. WORLDEF, sektöre değer katan ve sektörün gelişmesine katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu.

 

İşte ödül alan diğer isimler:

İsim Şirket Pozisyon
Emre İlban (ELC) CLİCKMELİVE Ticaretten Sorumlu Genel Müdür
İlyas Erişmiş (ELC) Hediyesepeti Kurucu Ortak
Mehmet Türkel (ELC) Penti E-Ticaret Direktörü
Melisa Çakır Suskun (ELC) SEGMENTİFY Hesap Yönetimi Başkan Yardımcısı
Özge Karadaş (ELC) DIGITAL 360 Kurucu Ortak
Ramazan Altınay (ELC) Aras Kargo Uluslararası İşler, İş Geliştirme ve Strateji Başkanı
Halim Memiş (ELC) Moka Genel Müdür
Sadem Pehlivan (ELC) E-star Global Genel Müdür
Prof. Dr. İbrahim Kırcova Yıldız Teknik Üniversitesi Pazarlama Profesörü
Hasan Önal Ticaret Bakanlığı E-İhracat Daire Başkanı
Mehmet Kayış Ticaret Bakanlığı E-İhracat Daire Başkanı
Mehmet Metin Okur Sefamerve Kurucu
Akan Yürekli Akan Yürekli Kurucu
Mustafa Öner Onare & Alaton & Packmore Kurucu
Ali Ceylan Shipentegra Kurucu & CEO
İsa Korkmaz Navlungo & Parkpalet Kurucu Ortak & CEO
Yılmaz Sönmez Ortak Akıl Yönetim Danışmanlığı Kurucu
Taner Horoz Horoz Lojistik CEO
Uğur Tekin Asset Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Önder Türker BusinessUP Kurucu
Tolga Duman İnter Patent Genel Müdür
Reşad Aliyev MyBroker Worldef Azerbaycan Ülke Temsilcisi
Alim Yazlı Kargoist Kurucu Ortak
Sertalp Demirağ Cdek CEO
Tarık Tombul Paytr Yönetim Kurulu Üyesi
Dr. Kamil Bayar VIA Consulting Kurucu
Dr. Hakan Çınar Mentor Gümrük Müşavirliği Ortak
Tunç Günbey Group DP Kurucu & CEO
Recep Aycan Deriza Kurucu
Kenan Açıkelli Mükellef Workhy
Turhan Özen Turkish Cargo Genel Müdür Yardımcısı
Krystel Abi Assi Amazon Sellers Society Kurucu Ortak & CEO
Nikola Ilchev eCommerce Akademy CEO
Mustafa Sönmezay Comio Kurucu Ortak
Ecevit Saraç Webolizma CEO
Hüseyin Tosunoğlu Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı
Doğukan Coşkun Eofis Genel Müdür Yardımcısı
Yusuf Yalman Yalmans Kurucu & CEO
Hüseyin Terzioğlu Asır Grup Kaynak Direktörü
Ömer Balkaya Sefamerve Genel Müdür
Salih Yılmaz Decoverse Genel Müdür
Çetin Balekoğlu Cdek Satış ve Operasyon Direktörü

Ödüllerin sahiplerini bulduğu bu özel anın ardından, ödül sahipleri kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

WORLD ECOMMERCE FORUM’da konular belli oldu

 

WORLD ECOMMERCE FORUM Etkinlik Raporu yayınlandı!

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler