worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Walmart’tan Flipkart’a 600 milyon dolar yatırım

flipkart

Hindistan merkezli e-ticaret devi Flipkart, ana şirket Walmart’ın yaklaşık 600 milyon dolar aktaracağını açıkladı. Bu 600 milyon dolar, Flipkart’ın hedeflediği 1 milyar dolarlık yeni sermayenin bir parçası olarak taahhüt edildi.

Walmart’ın Flipkart’taki hissesi yüzde 80,5’e yükseldi

Amerikan perakende devi Walmart, Flipkart’ın yüzde 77 hissesini 2018’de yaklaşık 16 milyar dolara satın almıştı. Walmart, bu yılın başında hedge fonu Tiger Global ve risk sermayesi şirketi Accel’in elinde kalan hisseleri 1,4 milyar dolara satın alarak Flipkart’taki hakimiyetini güçlendirmişti.

Hindistan’daki varlığını güçlendiren Walmart, 2027 yılına kadar Hindistan’dan yıllık 10 milyar dolar değerinde mal ithal etme sözü verdi. Flipkart’ın hem mevcut hissedarlardan hem de yeni dış yatırımcılardan ek sermaye alması bekleniyor. Bu finansman turunun ve müteakip yatırımların ardından Walmart’ın Flipkart’taki hissesi yüzde 80,5’e yükselerek, hakim hissedar konumunu daha da pekiştirdi.

Flipkart’ın rekabet gücü artacak

Flipkart’ın dijital ödemeler kolu PhonePe, yeniden kurumsal yapılandırmanın ardından ayrı bir varlık haline geldi. Bu bölünme, Flipkart’ın değerini yaklaşık 40 milyon dolar (33 milyar Hindistan Rupisi) arttırmıştı. Walmart’ın son yatırımı ile birlikte 1 milyar dolarlık ek sermaye girişi olduğu takdirde, Hindistan’da büyük bir rekabetin olduğu e-ticaret pazarında Flipkart’ın rekabet gücü daha da artacak.

Öte yandan, Flipkart, daha küçük kasaba ve şehirlere odaklanıyor. Ayrıca, daha önce 2022’den 2023’e kadar halka arz (IPO) planlarını da ertelemişti. Şirket, dahili olarak hedeflenen halka arz değerlemesini yaklaşık üçte bir oranında artırarak, 60 milyar ila 70 milyar dolar arasında bir aralığı hedefliyordu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler