worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Umman’da e-ticaret pazarı 2,2 milyar dolara ulaştı

Umman’da e-ticaret pazarının 2023 yılında 2,2 milyar dolara ulaştığı açıklandı. Ülkede e-ticaret pazarında elektronik ve medya yüzde 32,9’luk payla ilk sırada yer alıyor.

umman'da e-ticaret

Umman’da e-ticaret sektörüne ilişkin bazı veriler açıklandı. Umman E-Ticaret Forumu’nda açıklanan verilere göre, ülkede 2023 yılında e-ticaret hacmi 2,2 milyar dolara ulaştı.

Umman’da e-ticarette popüler sektörler

Umman’da e-ticaret pazarı beş ana sektöre bölünüyor; elektronik ve medya, yüzde 32,9 ile lider konumda. Bu sektörü yüzde 25’lik oranla gıda ve kişisel bakım ürünleri takip ediyor. Diğer sektörler ve pazar payları şöyle sıralanıyor; moda (%22,2), mobilya ve ev aletleri (%13,3), oyun, hobi ve el sanatları (%6,6).

“E-ticaret, modern küresel ekonominin önemli bir parçası”

Umman E-Ticaret Forumu’nda konuşan Ticaret, Sanayi ve Yatırım Teşviki Bakanlığı Ticaret ve Sanayi Müsteşarı Dr. Saleh bin Said Masan, e-ticaretin günümüz ekonomisindeki önemli rolünü vurgulayarak, “E-ticaret, modern küresel ekonominin önemli bir parçasını temsil ediyor. Ülkeler arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesinde ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında hayati bir rol üstleniyor.” ifadelerini kullandı.

Masan, e-ticaretin, küresel pazarlara erişimi genişleterek, sınır ötesi ticaret ve yatırım fırsatlarını artırdığını; yenilikçiliği, ürünlerin, hizmetlerin ve fikirlerin küresel hareketi yoluyla kültürel alışverişi teşvik ederek, büyümeyi hızlandırdığını vurguladı.

MTCIT Ticari İşler ve E-Ticaret Direktörü Azza bint İbrahim al Kindi ise, 2023 yılı itibarıyla Ulusal E-Ticaret Planı girişimlerinin yüzde 46’sının tamamlandığını bildirdi.

Körfez’de e-ticaret patlaması yaşanıyor!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef istanbul 2024
Haberler

WORLDEF ISTANBUL 2024 sona erdi!

WORLDEF ISTANBUL 2024, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 3 gün boyunca global e-ticaret ekosistemini ağırladı. Etkinlikte 20 binden fazla ziyaretçi yer aldı.

Days
Hours
Minutes
Seconds