worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Uber, dijital ekonomiye ayak uyduruyor

Uber
Uber

Uber, 2019 yılında 8,5 milyar dolar; 2020 yılında da 6,76 milyar dolar net zarar açıkladı. Ancak, yıllık gelir yüzde 14’le 411,13 milyara düştü. Uber’in kesintisiz brüt rakamları 2019’a göre yüzde 128 arttı.

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi’nin bildirdiğine göre yıllık teslimat satışları 44 milyar doları aştı. Khosrowshahi, pandeminin de getirdiği sıkıntılara rağmen Uber’in geleceği konusunda çok iyimser düşünüyor. Şirketin CEO’su, aynı zamanda Uber Eats’in 5 yıl içerisinde dünyanın en büyük gıda platformu olacağına inanıyor.

Şirket, 2020 yılında yaşanan düşüşe rağmen dijitalin ortak bileşenleri değiştirmesi ve Covid-19 aşısının yaygınlaşmasıyla beraber 2019 seviyelerine yeniden yaklaşmayı umuyor.

Uber, Uber Eats’e yoğunlaştı

Uber, 2020 yılı boyunca müşterilerine daha iyi hizmetler sunabilmek için ek hizmetler duyurdu. Premium rezervasyon fırsatları sunan “Uber Reserve” hizmeti ve Uber Transit, yolcuların toplu taşıma platformlarında seyahat planlaması ve seyahat etmesini kolaylaştıran bir platform. Uber for Business satışları, 4. çeyrekte yüzde 45 arttı. Tüm mobil ve dağıtımlardaki toplam müşteri sayısı 4. çeyrekte 93 milyona ulaştı. Ortalama aylık aktif tüketici, Uber’in platformunda 5’ten fazla işlem için 60 dolardan fazla para harcadı.

Uber’in şu an yoğunlaştığı platform ise Uber Eats. Şu anda platformdaki restoranların sayısı 600 bini aştı. Şirket, Postmates’i satın aldıktan sonra 1 yıl içinde 1,5 milyar dolarlık bir orana ulaştı. Brüt satışlar ve gelir 2019 yılına göre üç haneli artış gösterdi.  Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde yüzde 144, ABD ve Kanada’da ise yüzde 142 artış oldu.

Khosrowshahi, teslimat alanındaki yoğun rekabeti memnuniyetle karşıladığını kaydetti. Khosrowshahi, ayrıca, şirketin düzenleyici ortamının eyaletten eyalete göre farklılık gösterdiğini söyledi. Bunun haricinde Drizly’nin satın alma modeline de değinerek, şunları kaydetti; “Drizly ekibinin hızlı ve efektif bir şekilde inşa edildiğini gördük. Yüksek düzeyde nüfuz eden birinci sınıf bir tüccar kitlesine sahip bir ürünü ortaya çıkarmak ve onları sahip olduğumuz dev kitleye tanıtmak bizim için harika bir şey.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un