worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

TÜRKONFED ve Hepsiburada’dan deprem bölgesinde e-ticaret iş birliği

türkonfed

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Hepsiburada, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrası depremzede işletmeler için özel bir protokol imzalandı. Protokol, Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez tarafından imzalandı. Protokol, deprem bölgesinin sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmasının önünü açacak uzun vadeli ve kalıcı destek sağlama amacı taşıyor.

TÜRKONFED ile Hepsiburada, iş dünyasına yönelik bölgesel kalkınmayı destekleyen bir projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda imzalanan protokol, deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmelere destek olmayı amaçlıyor. İş birliği, deprem bölgesinde işletmelere çeşitli avantajlar sunacak.

Gökçetekin: Bölgedeki satıcılar Hepsiburada’da 3 milyar TL’lik ticaret hacmine ulaştı

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede kalıcı refahın tesisine katkı amacıyla Mart 2023 tarihinde “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programın başlattıklarını hatırlattı.

Gökçetekin, “Deprem bölgesine uzun vadeli destek sağlamayı ve bölgede uzun vadeli refahın tesisini önemli buluyoruz. Programın ilk dokuz ayında bölgedeki KOBİ ve esnaf, Hepsiburada üzerinden yaklaşık 3 milyar TL’lik ticaret hacmine ulaştı. Bölgede 2 bin 400 yeni işletme ise Hepsiburada’nın sağladığı imkânlar sayesinde e-ticarete başladı. Programla girişimci kadın ve kadın kooperatifleri için özel destekler vermeye de devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nilhan Onal Gökçetekin, şöyle  devam etti:

“Bölgeden 3 bin 172 girişimci kadın ile kadın kooperatifinin 9 ayda gerçekleşen ticaret hacmi 174 milyon TL’ye ulaştı. Umuyoruz ki gerçekleştirdiğimiz iş birliği, bölgenin ekonomik olarak kalkındırılmasında önemli bir adım olacak. Tüm ticari, teknolojik ve lojistik kabiliyetlerimizle bölgedeki KOBİ’lerin, esnafın ve işletmelerin yanındayız ve bu protokolle bölgede oluşturmayı hedeflediğimiz etkiyi daha da artıracağız.”

TÜRKONFED Başkanı Sönmez: Deprem bölgesinde işletmelerimizin ayağa kalkması için çalışıyoruz

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise, deprem bölgesinde kamu desteklerinin yanı sıra özel sektör yatırımlarının da şart olduğunu vurgulayarak, “Büyük bir dayanışma ruhu ile bölgede hayata geçirdiğimiz, küçük sanayi ve tarım işletmeleri ile entegre olan ‘KASABA’ adını verdiğimiz sürdürülebilir yaşam merkeziyle bölge halkının hayatlarını yeniden kurmalarına destek olduk. Diğer yandan istihdam ve iş gücü kaybının önüne geçilmesi ile üretimin bölgede kalmasına ve kalkınmasına katkı sağlanabileceğine inanıyoruz.” sözlerini kaydetti.

Süleyman Sönmez, şunları ifade etti:

“Bu kapsamda bir yandan deprem bölgesindeki işletmelerimizin yeniden ayağa kalkması için çalışmalar yaparken bir yandan da KOBİ’lerimizin dijitalleşme ve yeşil dönüşüm çağına uyum yeteneklerini geliştirmeye aralıksız devam ediyoruz. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz iş birliğinin işletmelerimize kıymetli destekler sağlayacağına inanıyorum.”

Protokolde neler var?

TÜRKONFED ile Hepsiburada arasında imzalanan iş birliği protokolü, deprem bölgesi işletmelerine işlerini büyütme imkânı sağlayacak. Protokoldeki önemli maddeler şunlar;

  • TÜRKONFED, deprem bölgesi üyelerine öncelikli destek hattı sunacak.
  • Hepsiburada üzerinden gerçekleştirilecek satışlardan alınan komisyonlarda ilk 3 ay altın ve ziynet kategorisi hariç tüm kategorilerde 100 bin TL ciroya kadar yüzde 50 komisyon indirimi sağlanacak.
  • Deprem bölgesinde faaliyet gösteren ve Hepsiburada platformu üzerinde yeni mağaza açacak TÜRKONFED üyelerine 100 bin TL’ye kadar bakiye desteği verilecek.
  • İşletmeler, reklam ve pazarlama desteği sayesinde satışlarını artırma ve işlerini büyütme imkânı bulacak.
  • “Hepsiburada İş Ortağım Akademi Platformu” aracılığıyla işletmelere ücretsiz e-ticaret eğitimleri sunularak bölgenin e-ticaret altyapısının geliştirilmesi sağlanacak.
  • İşletmelere tüm bunlara ek olarak ücretsiz olarak “e-faturam” kontörü sağlanacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

dropshipping
E-İhracat

“Türkiye’de dropshipping çok mantıklı”

Türk satıcılara Amazon’da satış ve dropshipping rehberliği yapan OneAmz, Amazon’da satış konusunda hem yazılım hem ara depo hem de pakete dahil birebir mentörlük hizmetleri veriyor.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı