worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Türkiye, NATO İnovasyon Fonu’na katıldı

NATO

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Türkiye Cumhuriyeti adına NATO’nun Madrid Zirvesi’nde kurulan ve dünyanın ilk çok uluslu girişim sermayesi fonu olan ‘NATO İnovasyon Fonu’na katıldığı bildirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya paylaşımında Türkiye’nin NATO İnovasyon Fonu’na katıldığını duyurarak, “Dünyanın ilk çok uluslu girişim sermayesi fonu olan, 1 milyar Euro büyüklüğündeki NATO İnovasyon Fonu’na Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak ülkemiz adına katıldık. Fon, teknoloji girişimlerine uzun vadeli yatırım ve sivil ve askeri teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak. Hayırlı olsun.” dedi.

‘Türkiye’nin derin teknoloji start-up’ları için büyük bir fırsat’

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Bakan Mehmet Fatih Kacır’ın görüşlerine yer verildi. Bakan Kacır, fonun, Türkiye’nin derin teknoloji start-up’ları için büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek, fonun sadece uzun dönemli yatırım desteği değil aynı zamanda NATO ve müttefik ülkelerin pazarlarına erişim imkanı sağlayacağını belirtti.

NATO, yüksek etkili sektörleri destekleyecek

NATO İnovasyon Fonu (NIF), İttifak’ın yenilik ekosistemlerini güçlendirmek için oluşturuldu. NATO tarafından yapılan açıklamada, “NIF ile hem özel sektörde hem de kamu sektöründe bir ticarileştirme makinesi yaratıyoruz ve İttifak’ın 1 milyar vatandaşının geleceğini güvence altına almak için yenilikçileri destekliyoruz.” ifadesi yer aldı.

NIF, 1 milyar Euro’luk bağımsız bir risk sermayesi fonu olarak tanımlanıyor. İttifak, NIF ile yüksek etkili sektörler arasında olan yapay zeka (AI), biyoteknoloji, enerji, üretim ve uzay alanlarında son teknoloji donanım ve yazılımları desteklemeyi hedefliyor.

Türkiye, fonun 6. büyük ortağı olacak

NIF ile ittifakın güvenliğinde kritik önem taşıyan yapay zeka, büyük veri, otonom sistemler, yeni malzemeler ve ileri imalat, kuantum gibi teknolojileri geliştiren start-up’lara ve bu teknolojileri destekleyen girişim sermayesi fonlarına yatırım yapılacağı aktarıldı.

Fona finansman sağlayan 23 müttefik ülke arasında yer alan Türkiye’nin, 15 yıl boyunca yaklaşık 45 milyon Euro finansmanla fonun 6’ncı büyük ortağı olacağı belirtildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un