worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Türk e-ticaret şirketleri için ABD yatırımcılarına ulaşma fırsatı

Türk e-ticaret şirketleri için ABD’li yatırımcılara ulaşma fırsatı veren bir webinar düzenleniyor. Türk şirketlerin uluslararası sermaye piyasalarından pay ihraç ederek likidite sağlamasını amaçlayan danışmanlık kuruluşu Usul Ventures, uluslararası şirketler için ABD’nin en büyük borsası OTC Markets Group ile özel bir web semineri düzenliyor. WORLDEF’in iletişim sponsoru olduğu “Türk Şirketlerin Küresel Vizyonu: OTC Piyasalarından ABD’ye Giden Yol” konulu webinar, 14 Şubat Salı günü saat 17:00’de gerçekleştiriliyor. Web semineri, çapraz listelemeyi düşünen ve buna hazırlanan Türk şirketlere, ABD hisse senedi piyasaları hakkında bilmesi gereken her şeyi kapsayacak şekilde özel olarak tasarlandı.

Webinarın konuşmacıları şu isimlerden oluşuyor; OTC Markets Group Kurumsal Hizmetler Başkan Yardımcısı Jason Paltrowitz, Usul Ventures Kurucusu Av. Kaan Özçelik, Dof Robotics Kurucusu Mustafa Mertcan, Pionr Kurucusu Yakup Sezer, Usul Ventures ABD Sermaye Piyasalarındaki Ortağı Stefan Spath.

WEBİNARA KAYIT İÇİN TIKLAYIN

ABD’nin en büyük borsalarından OTC Markets, webinara üst düzeyde katılıyor

Uluslararası şirketler için ABD’nin en büyük borsası OTC Markets Groups, webinara üst düzeyde katılım sağlıyor. 12 binden fazla menkul kıymete ve 22,6 trilyon dolar toplam piyasa değerine ev sahipliği yapan OTC Markets, uluslararası şirketlerin dünyanın en büyük sermaye havuzuna erişmesine ve ABD’li yatırımcıların tamamını çekmesine yardımcı oluyor. Webinarın katılımcıları arasında bulunan OTC Markets Group Piyasalar Direktörü ve EVP’si Jason Paltrowitz, ABD sermaye piyasalarında 2024 yılına ilişkin öngörüleri ve düzenleyici güncellemeleri paylaşacak.

Uslu Ventures’in ABD sermaye piyasalarındaki ortağı Stephan Spath ise, 20 yıldır market maker ve aracı kurum müdürlüğü yapmış bir kişi olarak Amerikan yatırımcılarının yabancı şirketlerden neler beklediği, yatırım öncesi hangi kriterlere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda bilgiler verecek. Webinar katılımcıları, konuşmacıların sorularını da cevaplayacak.

Kaan Özelik: Türk sermaye piyasalarına Amerika’nın en güçlü borsalarından birini tanıtacağız

Usul Ventures Kurucusu Kaan Özçelik, yurt dışı borsalarda ihraç yapmış Türk şirketlerin şimdiye kadar tamamen yabancı paydaşlarla birlikte bu işlemleri yapabildiğini belirterek, Usul Ventures’ın bu alanda Türk şirketlere değer önerisi sunduğunu ve listeleme ücretlerini mimimize ettiğini söyledi. Özçelik, “Amerikan yatırımcılarını çok iyi bilen bir yerel partner olan Usul Ventures, listeleme süreçlerini ve ön satış süreçlerini üstleniyor.” dedi.

“Amerikan yatırımcısının Türk ekosistemindeki şirketleri daha yakından tanıyabilmesini amaçlıyoruz”

“Webinar ile Türk sermaye piyasalarına Amerika’nın en güçlü borsalarından birini tanıtmak ve buradaki avantajları şirketlere anlatmak istiyoruz.” diyen Kaan Özçelik, şöyle devam etti: “Aynı zamanda potansiyel olarak yurt dışında ihraç yapmaya elverişli, teknoloji ve fintek alanında faaliyet gösteren Dof Robotics ve Pionr adlı şirketlerin profilini tanıtacağız. Bu tarz şirketlere kendilerini tanıtma imkanı sağlayarak, Amerikan yatırımcısının Türk ekosistemindeki şirketleri daha yakından tanıyabilmesini amaçlıyoruz.”

Özçelik, “Bu webinar, bir iletişim başlangıcı şeklinde olacak. Orta ölçekli Amerikan hisse senedi yatırımcısının Türk sermaye piyasalarında gelişmekte olan şirketleri daha yakından tanımasına olanak sağlayacak bir sürecin başlangıcını bu webinar ile sağlamak istiyoruz.” sözlerini kaydetti.

“Teknoloji ve fintek tabanlı Türk şirketlerin bilinç altında Amerikan pazarlarında listelenmek var”

Kaan Özçelik, Türkiye’de özellikle e-ticaret alanında büyüyen ekosistemde çok geniş kapsamlı şirketlerin faaliyet gösterdiğine işaret ederek, şu bilgileri paylaştı; “Bunlar lojistik ve teknoloji tarafında ve satış ağının herhangi bir tarafında gün geçtikçe büyüyen şirketlerden oluşuyor. Bu şirketlerin birçoğunda, özellikle de teknoloji ve fintek tabanlı şirketlerin bilinç altında her zaman Amerikan pazarlarında listelenmek ve ABD yatırımcılarına ulaşma hedefi bulunuyor. OTC Markets Group, sermaye piyasaları nezdinde Amerikan yatırımcılarına ulaşmakta dünyanın en fizibıl ve en hızlı yönetimini sunuyor.”

Özçelik, WORLDEF’in hedef kitlesinde bulunan e-ticaret girişimcileri ve yatırımcılarının, OTC Markets Gruop’un sunacağı avantajlardan doğrudan faydalanma potansiyeline sahip bir kitleyi oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Usul Ventures hakkında

Usul Vetures, Türk şirketlerin uluslararası sermaye piyasalarından pay ihraç ederek likidite sağlamasını amaçlayan bir danışmanlık şirketidir. Usul Ventures, aynı zamanda uluslararası standartlarda sürdürülebilirlik raporları ile birlikte şirketlerin sürdürülebilir büyüme hedeflerine katkıda bulunuyor. OTC Markets Group tarafından referans olarak gösterilen yaklaşık 50 premium sağlayıcı şirketten biri olan Usul Ventures, bu borsada şirketlerin listelenmesi ve listelendikten sonra borsada sermaye piyasalarına ilişkin hizmetler alabilmesi açısından danışmanlık kategorisindeki beş şirketten biridir. Elli premium provider şirketin arasında JP Morgan’ın da olduğu bir listede referans gösterilmektedir. Referans gösterildiği alanlar; çapraz listeleme hizmetleri, sürdürülebilirlik ve ESG raporlamalarıdır.

OTS Markets Group hakkında

OTC Markets Group, ABD’nin en büyük üçüncü, dünyanın en büyük hisse senedi bazlı tezgah üstü piyasasıdır. Bireysel yatırımcıların işlem yapmadığı ama şirketlerin hisse senedine bağlı olarak kurumsal yatırımcıların alım-satım işlemi yaptığı borsadır. Dünyada birçok borsada yabancı şirketler de yatırımcıların huzurunda hisselerini satarlar; ancak bunların yabancı şirket sayısı en fazla olanı OTC Markets Group endeksleridir. Birçok global marka bu grupta ihraç yapmıştır.

WEBİNARA KAYIT İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

dropshipping
E-İhracat

“Türkiye’de dropshipping çok mantıklı”

Türk satıcılara Amazon’da satış ve dropshipping rehberliği yapan OneAmz, Amazon’da satış konusunda hem yazılım hem ara depo hem de pakete dahil birebir mentörlük hizmetleri veriyor.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı